Brzinski recept

Juha od leće Marthe Stewart gotova je za 15 minuta!

Juha od leće omiljeno je jelo slavne kuharice Marthe Stewart, koja nam ovim receptom donosi ideju za odlično zimsko jelo puno okusa i zdravih sastojaka, koje svatko može skuhati
Lifestyle / Hrana | 10. 02. 2023. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jede ti se fina, topla juha, nemaš puno vremena za kuhanje i ono najvažnije – nemaš ideju? Mi imamo, uz pomoć slavne kuharice Marthe Stewart, koja je osmislila ovo jednostavno jelo – brzinsku juhu od leće koja je gotova za samo 15 minuta!

Uz leću, u juhu idu i luk, mrkva, celer i češnjak koji daju puno okusa, baš kao i pileći ili povrtni temeljac. Ovo jelo izvrsno grije zimi, hranjivo je i ukusno, a nije ni skupo. Količina navedena u receptu predviđena je za 1 osobu, pa ako ćeš je kuhati za više osoba ili samo za sebe, ali za više tanjura, samo pomnoži sve količine s brojem porcija koje želiš skuhati. Što čekaš - dok ovo čitaš juha je već mogla biti na tvom stolu…

Brzinska juha od leće

Sastojci:

  • 1 žličica maslinova ulja
  • ½ manjeg luka, sitno sjeckanog
  • 1 mrkva, sitno sjeckana
  • 1 stabljika celera, sitno sjeckana
  • 1 češanj češnjaka, sitno sjeckani sol i svježe mljeveni papar 400 ml povrtnog temeljca
  • ¾ šalice kuhane leće iz konzerve, isprane i ocijeđene 2 žličice octa od crvenog vina

Postupak:

Zagrij ulje na srednjoj vatri, dodaj luk, mrkvu, celer i češnjak, posoli i popapri i dinstaj, uz povremeno miješanje, 3 do 5 minuta. Ulij temeljac, pusti da zavrije i kuhaj oko 5 minuta. Dodaj leću i kuhaj dok se juha lagano se zgusne, 3-5 minuta. Umiješaj ocat, kušaj i dodaj još soli i papra ako je potrebno.

Savjet više:

Ispod Marthinog recepta brojni su čitatelji pisali svoje komentare i isticali kako su oduševljeni ovom jednostavnom i finom juhom, a jedan od njih komentirao je da je još bolja ako joj se doda žličica koncentrata rajčice.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close