Kakav desert

Jeste li ikada čuli za kolač 'Bolji od seksa'?

Kolač Bolji od seksa ima čak i svoju stranicu na Wikipediji, a nekad ga nazivaju i Boljim od najboljeg kolača, a ljubitelji Roberta Redforda ga nazivaju i kolačem boljim od Roberta Redf
Lifestyle / Hrana | 15. 09. 2021. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li ikada čuli za kolač Bolji od seksa (Better than sex)? Riječ je o slasnom desertu za koji se recepti izmjenjuju još od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Iako njegovo porijeklo nije poznato, kolač je stekao veliku popularnost nakon što ga je Paula Deen napravila u svojoj popularnoj seriji Paula’s Home Cooking.

Kolač Bolji od seksa ima čak i svoju stranicu na Wikipediji, a nekad ga nazivaju i Boljim od najboljeg kolača, a ljubitelji Roberta Redforda ga nazivaju i kolačem boljim od Roberta Redforda. Najbolje je od svega što se iznimno lako priprema, a u receptu se koriste mnogi prečaci – već gotovi namazi i dodaci.

Obično podrazumijeva čokoladni biskvit natopljenim umakom od karamele te ukrašen šlagom, voćem i orašastim plodovima, prenosi Punkufer.

Sastojci za tortu Bolja od seksa:

1 čokoladni biskvit
450 ml karamele
400 ml kondenziranog mlijeka
300 ml slatkog vrhnja
voće i orašasti plodovi za dekoraciju po želji

Priprema:

1. Ispecite jedan čokoladni biskvit po želji u pravokutnom plehu za pečenje. Obično se za recept upotrebljavaju najjednostavniji čokoladni biskviti iz ''kutije''.

2. Ispikajte vilicom ili stražnjim dijelom kuhače površinu biskvita i prelijte ga mješavinom slatkog kondenziranog mlijeka i karamele.

Upotrijebiti možete samostalno napravljenu karamelu ili onu kupovnu. Ako pak ne možete pronaći kondenzirano mlijeko u konzervi u hrvatskim trgovinama, možete ga napraviti i sami od tek nekoliko sastojaka.

3. Istucite slatko vrhnje u šlag i premažite ga preko biskvita te ukrasite komadićima orašastih plodova ili voća po želji. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Izradu kolača Bolji od seksa možete pogledati i u videu na YouTubeu.

Video: Bolji od seksa - kolač
Kopirati
Drag cursor here to close