Super ukusno

Jedna dobra verzija lazanja od tikvica

Zamijeni tjesteninu za pripremu lazanja tanko narezanim tikvicama...
Lifestyle / Hrana | 12. 05. 2023. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina! Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno!

Ovaj novi način pripreme sigurno će ti ostati u dobrom sjećanju, pa recept svakako spremi jer ćeš ga htjeti ponoviti.

Sastojci:

450 g mljevenog mesa

1 i 1/2 žličice soli

1 žličica maslinovog ulja

1/2 luka

3 češnja češnjaka 

700 g pasirane rajčice

2 žlice svježeg bosiljka 

sol, papar

600 g tikvica narezanih na tanke trake

400 g ricotte

25 g parmezana

1 veliko jaje

450 g mozzarelle

Postupak:

U srednje velikoj tavi prodinstaj meso sve dok lagano ne posmeđi, posoli i popapri ga. Stavi sa strane. U tavu dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak i luk par minuta. Vrati meso u tavu, dodaj rajčicu, bosiljak, sol i papar. Pokrij i pusti da lagano krčka, najmanje 30 do 40 minuta.

U međuvremenu, tikvice narežite na tanke kriške, lagano posoli i ostavi da odstoje oko 10 minuta. Tikvice imaju puno vode pa nakon deset minuta papirnatim ručnikom pokupi ju i osuši tikvice. Zagrij grill tavu na srednje jakoj i grilaj tikvice dvije minute sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavi na papirnate ručnike da upiju višak vlage. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.

U srednje velikoj zdjeli dobro promiješaj ricottu, parmezan i jaje. Na dno lima za pečenje dodaj malo umaka, zatim sloj tikvica, zatim sloj s ricottom i jajem te na kraju dodaj sloj mozzarelle. Ponavljaj postupak sve dok imaš dovoljno sastojaka, a zadnji sloj nek bude red tikvica prelivenih umakom od rajčice i mesa.

Prekrij folijom i peci 30 minuta. Makni foliju i peci dodatno još 20 minuta. Po želji zatim na lazanje dodaj sloj mozzarelle i peci dodatnih 10 minuta.

Pričekaj 10-ak minuta da se malo ohladi, a zatim posluži. 

Kopirati
Drag cursor here to close