Ukusni mini zalogaji

Hrskave mini pizze od patlidžana

Čak i da nemaš baš sve navedene sastojke, ove mini pizze možeš napraviti i samo uz patlidžan, umak od rajčice i sir po želji
Lifestyle / Hrana | 10. 07. 2020. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdrava mini pizza s patlidžanom koji 'glumi' tijesto i bogatim slojem sira idealan je izbor za tople ljetne dane.  Najčešće brze za pripremu, preslatke izgledom i savršene okusom, te tzv. 'finger food' opcije jednostavno ne mogu biti loše.

S obzirom na fodišnje doba pravo je vrijeme da isprobaš ovu zdravu mini pizzu s patlidžanom koji 'glumi' tijesto. Naime, ovo niskokalorično povrće bogat je izvor proteina i vlakana, ali i vitamina B1, K, C, A te folne kiseline.

Jedan od razloga zašto volimo ovaj recept je njegova jednostavnost jer čak i da nemaš baš sve navedene sastojke, ove mini pizze možeš napraviti i samo uz patlidžan, umak od rajčice i sir po želji. Recept koji vam prenosimo je drugačiji, pomoću kojeg ćeš postići divnu hrskavost korice i učiniti ove mini zalogaje savršenim prilogom ili glavnim jelom.

Baza započinje tanko narezanim patlidžanom (što tanji to bolji), koji se zatim umoči u brašno, mlijeko po izboru i na kraju u krušne mrvice. Kad su lijepo uvaljane, jednostavno ih pečeš na tavici s obje strane do zlatno smeđe boje i zatim u pećnici dok ne postanu hrskave. Sve što preostaje je upotrijebiti malo crvenog umaka, začina i sira po izboru te peći ponovo dok nije vruće. I to je u principu to - jednostavna, a ukusna mini pizza od patlidžana.

  Sastojci:

  •     patlidžan
  •     mozzarella ili grana padano sir
  •     bosiljak, origano
  •     pasirana rajčica
  •     malo maslinovog ulja
  •     prstohvat soli, papar, začini po izboru (origano, bosiljak, chili...)
  •     mlijeko po izboru
  •     brašno po izboru
  •     krušne mrvice

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i obloži pleh papirom za pečenje. Odmah pripremi u zasebnim tanjurima: u prvom malo brašna, u drugom malo mlijeka i u trećem malo krušnih mrvica i soli.

2. Narezane kriške patlidžana umoči u brašno, zatim u mlijeko i na kraju u miks krušnih mrvica i sira te ih posloži na čisti tanjur ili pleh za pečenje.

3. U većoj tavi zagrij malo maslinovog ulja te dodaj istovremeno 4-5 (ili ovisno koliko ih stane na tavu) patlidžana te ih peci 2-3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđi. Nakon što ih sve izredaš, posloži ih na pleh az pečenje i stavu u pećnicu na 15-20 minuta (negdje na pola ih preokreni).

4. Pripremi umak od pasirane rajčice sa začinskim biljem, sir i ostali nadjev po želji (šunka, povrće, gljive...)

5. Izvadi patlidžane i premaži ih s umakom, dodaj bogati sloj sira i željenim nadjevom te peci još dodatnih 5-7 minuta. Na kraju dodaj po želji svježi bosiljak ili još sira.

Kopirati
Drag cursor here to close