Dobar recept

Hrskav, a sočan krumpir

Da biste maksimalno uživali u okusima potrebno je krumpir tanko narezati na kriške te ga poslagati u vatrostalnu posudu u urednim redovima, koje je pak potrebno naizmjence prelijevati željenom tekućinom...
Lifestyle / Hrana | 17. 09. 2022. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gratiniranje je tehnika pečenja neke namirnice u plitkoj posudi posute jajima, maslacem, mlijekom ili sličnim sastojkom kako bi se dobilo jelo hrskave i zlatno-smeđe površine, ali sočne i mekane sredine. Krumpir je savršeni sastojak za to.

Da biste maksimalno uživali u okusima potrebno je krumpir tanko narezati na kriške te ga poslagati u vatrostalnu posudu u urednim redovima, koje je pak potrebno naizmjence prelijevati željenom tekućinom.

Sastojci za gratinirani krumpir:

900 g krumpira

500 ml milerama

90 g naribanog parmezana

3 žlice nasjeckanog svježeg ružmarina

korica limuna

sol i papar po želji

Priprema gratiniranog krumpira:

Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva. Očistite krumpir i narežite ga na kriške debljine oko 3 milimetara. U velikoj posudi pomiješajte mileram s naribanim parmezanom, naribanom koricom jednog limuna i začinima.

Uronite krumpir u smjesu na bazi vrhnja tako da ga u potpunosti prekriva. Lagano sve zajedno promiješajte. Prebacite smjesu u posudu za pečenje koju ste prethodno dobro nauljili.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta dok vrh ne dobije zlatno-smeđu boju, a krumpir se ne ispeče do kraja. Poslužite toplo. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close