Može za ručak?

Hajde da vam riješimo dilemu - Carbonara po receptu Gennara Contalda

Jednostavno jelo savršeno za sredinu radnog tjedna!
Lifestyle / Hrana | 09. 09. 2020. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz kuhinja celebrity chefova donosimo recept za jednostavnu, ali ukusnu carbonaru po uputama chefa Gennara Contalda. Ovaj talijanski kuhar čest je gost u video uradcima Jamieja Olivera koji na YouTubu ima serijal pod nazivom Talijanski specijaliteti.

Tamo te čekaju slasni recepti za čiju pripremu nećeš trebati brdo namirnica niti mnogo vremena, a upravo takav je i ovaj, ističe missgastro.

 „Samo šačica sastojaka čini fantastičnu carbonaru, a ako se pravilno napravi, ona postaje stvar ljepote", zaključio je Contaldo, a s tim ćeš se složiti i ti jednom kada ju pripremiš prema njegovim uputama!

Sastojci:

3 velika žumanjka 

40 g parmezan

150 g pancete

200 g špageta

1 češanj češnjaka

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Stavi žumanjke u posudu, sitno naribaj parmezan, začini sve paprom, pa dobro promiješaj vilicom i stavi na jednu stranu.

Odreži tvrdu kožu s pancete i ostavi sa strane, a zatim ostatak nasjeckaj na kockice.

Špagete skuhaj u velikoj zdjeli s kipućom slanom vodom dok ne postanu al dente.

U međuvremenu, utrljaj kožu pancete, ako je imaš, po dnu srednje tave ili umjesto toga upotrijebite 1 žlicu ulja te ju zatim stavi na srednje jaku vatru.

Oguli češnjak, zgnječi ga dlanom, dodaj ga u tavu i prži ga samog jednu minutu. Umiješaj pancetu, a zatim peci oko 4 minute.

Izaberi i izvadi češnjak iz tave, a zatim, ostavljajući sa strane malo vode od kuhanja tjestenine, ocijedi i dodaj špagete. Dobro ih promiješaj po tavi kako bi sakupile sve okuse i mirise češnjaka et pancete, a zatim ih makni s vatre.

Dodaj nekoliko kapljica vode od kuhanja i dobro ih promiješaj, začini paprom, a zatim ulij smjesu od jaja - topla tava pomoći će u naumu da se jaje lagano skuha, umjesto da od njega nastane kajgana.

Dobro promiješaj, dodajte još vode od kuhanja po želji. Posipaj parmezan i ukrasi po želji.

U slast!

Kopirati
Drag cursor here to close