Kajgana

Doručak za vitku figuru: Kako pravilno pripremiti jaja i izbjeći zamke

Kako piše Eat this, Not that, postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da debljaju jer ih ubrajamo u zdrave.
Lifestyle / Hrana | 15. 03. 2024. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručnjaci za prehranu slažu se da je doručak najvažniji obrok u danu, ali nikako nije svejedno šta tada jedemo. Taj izbor može značiti i hoćete li željenu liniju uspjeti održavati ili ćete se pak debljati – nesvjesni u čemu je problem.

Kako piše Eat this, Not that, postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da debljaju jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima – kajgana.

Prije svega, stručnjaci podsjećaju da jaja zaista jesu zdrava i jesu odlična opcija za sve koji bi htjeli smršaviti. Ona nas dugo drže sitima, odličan su izvor proteina, imaju malo kalorija i sadrže hranjive tvari kojih nema u mnogim namirnicama.

Problem nastaje kada od jaja spremate kajganu – s maslacem ili s mnogo ulja.

Ako u jaja, recimo, stavite maslac i ne gledajući koliko ga zapravo dodajete, tako ćete za doručak pojesti nekoliko stotina kalorija više. Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako posle izgube kilograme nakon što izbace maslac.

Dakle, jaja ne treba isključiti iz prehrane, dovoljno je da pri pripremi tave samo malo poprskati uljem. Tako nećete pretjerati s kalorijama, a imat ćete odličan doručak, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close