Prutići, kockice ili trokutići

Donosimo vam pet načina kako rezati lubenicu

Trebate samo poznavati dobru tehniku zato vam donosimo neke od njih.
Lifestyle / Hrana | 07. 07. 2020. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći problem kada su lubenice u pitanju je kako ih na najlakši način izrezati i poslužiti. Međutim postoji više načina na koje možete lijepo narezati lubenicu.

Možete ih rezati na prutiće, kockice ili trokutiće vrlo efikasno i brzo. Trebate samo poznavati dobru tehniku zato vam donosimo neke od njih.

Rezanje na prutiće

Video: The Easiest Way to Cut a Watermelon | MyRecipes

Prepolovite lubenicu na pola i odrezanom stranom je položite na dasku za rezanje. Izrežite je okomito i vodoravno i poslužite. Ovaj način je idealan ako se želite što manje isprljati jer možete lubenicu držati za zeleni dio.

Na trokutiće

Video: How to Cut a Watermelon - Episode 94

Odrežite oba bočna dijela lubenice i lubenicu položite na jedan od njih. Zatim je po sredite prerežite na dva jednaka dijela. Svaki dio također prerežite na pola. Zatim vodoravno izrežite dijelove na trokutiće.

Na kockice

Video: How To Easily Cut A Watermelon

Prerežite lubenicu na pola. Zarežite nožem lubenicu uzdužno sa svake strane, ali nemojte je prerezati. Potom režete unutrašnjost lubenice u lubenici. Pravite nožem uzdužne trakice, a onda poprijeko da dobijete kockice. Istresite kockice u posudu i izvadite eventualne kockice koje su vam ostale u lubenici.

Trokutići u lubenici

Video: How to Quickly Cut and Serve a Watermelon / DIY, Party Idea, Tutorial, Cooking Tips

Prerežite lubenicu na pola, a potom i polovice na pola. Lubenicu izrežite uzdužno uz koru i potom režite na kriške. Pomaknite prstima komadiće kako bi ih lakše uzimali.

Na štapiće

Video: How To Cut Watermelon - A simple yet brilliant technique

Prerežite lubenicu na pola. Okrenite polovicu, a zatim skinite koru s nje. Zatim vodoravno i okomite izrežite lubenicu. Kada to napravite stavite posudu preko lubenice i okrenite na drugu stranu, prenose 24. sata.

Kopirati
Drag cursor here to close