Košarice s jagodama

Donosimo recept za hrskavi voćni zalogaji: Lisnate košarice s jagodama

Ovi mali, hrskavi zalogajčići savršen su slatki finger food na slavljima, ali bit će i sladak dodatak bilo kojeg nedjeljnog ručka. Osim što izgledom mame na degustaciju, mogu se pohvaliti i neodoljivom kombinacijom okusa svježih jagoda.
Lifestyle / Hrana | 07. 06. 2023. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znamo da lisnato tijesto nije najzdravija opcija kada je u pitanju hrana, ali ponekad ne možemo odoljeti zavodljivom hrskavom tijestu bogate teksture.

U ovom je receptu baš to maslacem bogato lisnato tijesto spojeno sa svježim, proljetnim jagodama - za gastro senzaciju koja oduševljava, prenosi Žena.hr

Volimo svakakve tipove voćnih tartova, koje tradicionalno povezujemo s Francuskom, no ovog ti puta donosimo novi, jednostavni američki recept za slatke košarice od lisnatog tijesta s jagodama. Ovi mali, hrskavi zalogajčići savršen su slatki finger food na slavljima, ali bit će i sladak dodatak bilo kojeg nedjeljnog ručka. Osim što izgledom mame na degustaciju, mogu se pohvaliti i neodoljivom kombinacijom okusa svježih jagoda, kremastog punjenja i bogatog lisnatog tijesta. Radi se o pravim košaricama užitka!

Sastojci

1 veće pakiranje lisnatog tijesta

300 grama svježih jagoda

2 žlice šećera

1 žlica limunovog soka

10 žlica Nutelle

0.3 šalice čokoladnih komadića

3 žlice šećera u prahu

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Namasti ili stavi košarice za pećenje u kalup za muffine.
  2. Izvaljaj lisnato tijesto na debljinu od okvirno 1 centimetra ili manje. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj zajedno jagode, šećer i limunov sok. Pusti da se okusi i sokovi malo prožmu.
  3. Lisnato tijesto izreži ili s nožem u četvrtaste oblike ili se posluži četvrtastom modlicom za kekse. Trebaš dobiti male kvadratiće tijesta. Kada ih izrežeš, izbockaj ih vilicom i stavi u kalupe za muffine.
  4. U tako pripremljene košarice od lisnatog tijesta prvo rasporedi komadiće čokolade, a zatim dodaj i žlice Nutelle u svaku košaricu. Na to dodaj jagode i stavi sve u pećnicu na oko 15 minuta. Provjeri stanje nakon 10 minuta, a ako vidiš da jagode počinju dobivati smeđu boju, zaštiti ih alu folijom i nastavi peći još 5 minuta.
  5. Kada su košarice zlatne, izvadi ih iz pećnice, ostavi neka se ohlade i posipaj ih s malo šećera u prahu ili im na vrh dodaj još malo čokoladnog preljeva, Posluži dobro ohlađeno.
Kopirati
Drag cursor here to close