Omiljeni desert

Čudo od kakaa i mascarponea

Kremastija od moussea, krema od vrhnja i mascarponea savršen je dodatak voću, keksima ili sladoledu, a idealna je kada vam zatreba brzinski desert u kojem ćete istinski guštati...
Lifestyle / Hrana | 25. 04. 2022. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krema od mascarponea s kakaom jednostavna je poslastica koja se u trenu transformira u omiljeni desert, bilo da je poslužite na piškotama, u kombinaciji s jagodama i bananama ili pak posluži za kreativne deserte u čašicama ili posudicama, piše punkufer.hr.

Kombinirati je možete s puslicama na način da ih usitnite i pospete po kremi, šumskim voćem, pa čak i naribanom bijelom čokoladom ili sladoledom od vanilije.

Sastojci za kremu od mascarponea:

35 g kakaa

80 g šećera u prahu

250 g mascarponea

240 ml vrhnja za šlag

Prosijte kakao i šećer u prahu pa ih miksajte s hladnim mascarponeom (netom izvađenim iz hladnjaka) na srednjoj brzini dok se ne sjedine.

Povremeno gumenom lopaticom ostružite stranice i dno posude. Budući da je sir hladan trebat će mu nekoliko minuta da se sjedini.

Zatim dodajte hladno vrhnje i postupno povećavajte brzinu na najvišu. Miješajte dok ne dobijete čvrste vrhove. Nemojte predugo miksati smjesu kako ne bi dobila zrnastu teksturu ili se na kraju pretvorila u maslac.

Kopirati
Drag cursor here to close