Isprobaj i ti

6 sastojaka koji će definitivno poboljšati okus pirea od krumpira

Stručnjaci tvrde da će pire biti finiji ako upotrijebite nekoliko različitih vrsta krumpira – s visokom udjelom škrobi, ali i one voštane teksture.
Lifestyle / Hrana | 16. 09. 2023. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pire od krumpira je savršeni prilog uz pečeno meso i ribu, pirjano povrće i različite umake. Ovo se jelo tradicionalno priprema od kuhanog krumpira koji se gnječi i pretvara u pire s mlijekom i maslacem te začinjava sa solju.

Stručnjaci tvrde da će pire biti finiji ako upotrijebite nekoliko različitih vrsta krumpira – s visokom udjelom škrobi, ali i one voštane teksture.

Uspješnost pirea možete zajamčiti već tijekom kuhanja. Uvijek posolite vodu u kojoj kuhate krumpire, a možete dodati i prstohvat praška za pecivo kad ga gnječite. Prašak za pecivo će vam zajamčiti pahuljasti pire.

Želite li poboljšati okus uobičajenog pirea od krumpira, možete mu dodati i neke dodatne sastojke iz hladnjaka i smočnice.

  1. Naribajte topovi sir te ga umiješajte u pire od krumpira dok se ne rastopi.
  2. Produbite aromu i okus krumpira s malo naribanog muškatnog oraščića.
  3. Zasladite krumpire s karameliziranim lukom.
  4. Začinite krumpire s pireom od pečenog češnjaka. Cijelu glavicu češnjaka pokapajte s nešto ulja i soli, zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta. Nakon toga istisnite češnjak u pire od krumpira i dobro promiješajte.
  5. Zaokružite okuse pirea sa žlicom ili dvije kremaste majoneze. Majoneza će oplemeniti okus, ali i teksturu pirea.
  6. Produbite okus pirea od krumpira i dodajte mu nešto nasjeckanog svježeg vlasca.
Kopirati
Drag cursor here to close