Opet pao saharski pijesak

Žutilo se nadvilo nad Mostarom

Lifestyle / Flash | 23. 03. 2016. u 14:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuto nebo nadvilo se danas nad Mostarom. Saharski pijesak treći put u gotovo samo mjesec zasuo je Mostar i Hercegovinu.

U sklopu suptropske zračne mase sa sjevera Afrike u visinskoj struji stigao saharski zrak, kojeg je donijela ciklona koja se upravo premješta preko naših krajeva.

Na #mostar pala prljava kia i krupa

Posted by Bljesak.info on Wednesday, 23 March 2016


Inače, u Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni će biti s kišom i snijegom, a u Hercegovini s kišom.

Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnoj Bosni povremeno s jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će sutra biti oblačno vrijeme s snijegom, koji će postupno preći u kišu.

Padavine će bit povremene i slabog intenziteta. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 4 stupnja.

U BiH danas je bilo oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, kišom i susnježicom u Bosni. U Hercegovini je registrirana grmljavina i krupa.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Ivan-sedlo 2, Sarajevo 5, Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 6, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most 7, Zenica 8, Goražde 9, Mostar 13, Trebinje 15, Neum, Čapljina 16 i Stolac 17,priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close