Udari vjetra

Žuti meteoalarm za Hercegovinu

Na području regija Trebinje i Višegrad očekuje se također jak južni i jugozapadni vjetar s udarima od 40 do 50 kilometara na sat.
Lifestyle / Flash | 15. 02. 2022. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog jakih udara vjetra na području istočne Hercegovine, jugoistočne, istočne i sjeverozapadne Bosne na snazi je žuti meteoalarm.

Na području regija Banja Luka i Foča očekuje se jak južni i jugozapadni vjetar. Udari vjetra bit će od 40 do 60 kilometara na sat.

Na području regija Trebinje i Višegrad očekuje se također jak južni i jugozapadni vjetar s udarima od 40 do 50 kilometara na sat, prenosi Anadolija. 

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće uslijed krhotina koje nosi vjetar", ističu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Tijekom noći najviše padalina zabilježeno je na području Hercegovine.

Tako je u Gacku bilo 32 milimetra po metru kvadratnom padalina, u Mostaru 30, Bileći i na Čemernu po 29, Livnu 11, a Trebinju 10.

Na Bjelašnici je izmjereno osam milimetara po metru kvadratnom padalina, a na Sokocu, u Han Pijesku, Neumu, Tuzli te u Sarajevu po jedan milimetar.

Istovremeno, na Bjelašnici je izmjereno 130 centimetara snijega, na Čemernu 58, Han Pijesku 33, u Gacku 18, a na Sokocu osam centimetara.

Razina rijeka u Bosni i Hercegovini - Une, Sane, Bosne, Miljacke i Jale, za sada stagnira.

Kopirati
Drag cursor here to close