Zanimljivo

Znak koji pokazuje da vam je veza ili brak u banani

Lifestyle / Flash | 14. 04. 2016. u 06:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekid veze ili rastava braka česta su tema istraživanja koja provode socijalni psiholozi koji proučavaju ljudsko ponašanje i promjene u njemu, ne bi li uspješno otkrili ili predvidjeli neke događaje u vezama.

Upravo tu su temu načeli pred čak četrdeset godina u Gottman Institutu, a kako je istraživanje završilo, dobili su vrlo zanimljiv rezultat. Naime, do sada je bilo uvriježeno mišljenje da su glavni uzroci razdvajanja ljudi svađe uzrokovane financijskim problemima, velike razlike u nekim vrijednostima i vjerovanjima poput politike ili pobačaja i nevjera, no pokazalo se da to nije točno.

Glavni uzrok rastava je - prezir. Njega se može prepoznati u načinu na koji se započinju i završavaju nesuglasice, a ako je prezir prema partneru jasno uočljiv u svađi, od te veze ili braka sigurno neće biti ništa.

Naime, kad u vezi postoji osjećaj prezira prema partnerici ili partneru, cijeli pristup svađama je potpuno drugačiji i one su sukob neprijatelja, a ne razmirica para.

Prezir će za sobom povući i još neke negativne osjećaje, što će kumulativno jednostavno dovesti vezu do trenutka kad više nije moguća.

Stoga, obratite pažnju na to kako se svađate, pa ako uočite ovaj loš predznak u svom ili ponašanju partnera - vrijeme je za stvarno otvoren razgovor na tu temu, prenosi Metro-portal.

Kopirati
Drag cursor here to close