Vidjeli ste ih već

Zmate li koje su to filmske lokacije na kojima se snima "svaki drugi" film

Na vrhu se našao njujorški Central Park, a kad razmislite, vjerojatno odmah možete nabrojati par filmova u kojima se isti pojavljuje. „Sam u kući 2“, „Kad je Harry sreo Sally“, „Avengers“, „Doručak kod Tiffanyja“ samo su neki od naslova.
Lifestyle / Flash | 31. 05. 2022. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od Kalifornije, preko prirodnih čuda, pa sve do Londona, ova mjesta su obilježila i ugostila brojne filmske naslove. Tu su se snimali manje i više uspješni filmovi, ali jedno je sigurno – ako se ikad nađete na ovim lokacijama, vrlo brzo ćete reći „eh, to je iz onog filma...“

Koja su uopće najpopularnija mjesta za snimanje filmova? Giggster, tvrtka koja se bavi rezervacijom lokacija za snimanje filmova istražila je svijet filmova kako bi saznali odgovor na to pitanje. Jednostavno su zbrojili dovoljno poznate filmove, tj. lokacije koje se pojavljuju u njima, a rezultati su sljedeći...

Na vrhu se našao njujorški Central Park, a kad razmislite, vjerojatno odmah možete nabrojati par filmova u kojima se isti pojavljuje. „Sam u kući 2“, „Kad je Harry sreo Sally“, „Avengers“, „Doručak kod Tiffanyja“ samo su neki od naslova. Dakle, Central Park je ogroman, pa je sasvim zgodan za i za obračun superheroja, ali i kao mjesto gdje gospođa s golubovima plaši Kevina McAllistera. Uglavnom, pobrojano je da se Central Park nalazi u čak 352 filma, piše punkufer.hr.

Foto:Getty Images / Bronson

Odmah nakon njega slijedi kanjon Bronson nedaleko od Los Angelesa. Neplodni, stjenoviti i tajanstveni, kanjon Bronson pokazao se prikladnim mjestom za znanstveno-fantastične filmove i vesterne. Giggster broji 236 filmova koji su koristili kanjon tijekom godina, od „Invazije otmičara tijela“ i „Zvjezdanih staza VI“ pa sve do kaubojskog klasika "The Lone Ranger". Nema sumnje da pomaže da se tako slikovito mjesto nalazi relativno blizu Hollywoodu.

Foto:Getty Images / Vasquez Rocks

Treće je još jedno mjesto u Kaliforniji - park prirode Vasquez Rocks, koje je korišteno za snimanje nekoliko filmova i TV serija na temu Zvjezdanih staza. To je prilično suh, nemilosrdan krajolik – drugim riječima, savršeno mjesto za snimanje priče o obitelji Kremenko, ali i "Planeta majmuna".

No, što je s drugim lokacijama, koje se ne nalaze u SAD – u?

Foto:Getty Images / Slapovi Niagare

Kanadski slapovi Niagare pobrojani su u 143 filma („Pirati s Kariba“, „Superman II“), dok je londonski Trafalgar Square prikazan u 104 filma, a poslužio je kao kulisa za „Wonder Woman“, ali i „Skyfall“ te „101 Dalmatinca“.

Foto:Getty Images / Cabo de Gata

Također, popularan je i Cabo de Gata u Španjolskoj, nacionalni park koji je poznat po svojim slikovitim prašnjavim pustinjama i korišten je za filmove poput „Indiana Jones i posljednji križarski rat“, „Dobar, loš, zao“ i „Lawrence od Arabije“.

Kopirati
Drag cursor here to close