Kuda za vikend?

Zimska idila na Blidinju: Idealna destinacija za ljubitelje snijega

Dobra vijest za ljubitelje snijega je da će snijega biti i u sljedećim danima, te da se na planinama očekuju temperature i do -12 stupnjeva.
Lifestyle / Flash | 28. 11. 2018. u 16:34 Bljesak.info
Snijeg na Blidinju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prava snježna razglednica stiže iz parka prirode Blidinje. Snijeg koji je pao na Blidinju zaista je razveselio mnoge koji će se upravo ovog vikenda uputiti na ovo poznato izletište.

Dobra vijest za ljubitelje snijega je da će snijega biti i u sljedećim danima, te da se na planinama očekuju temperature i do -12 stupnjeva. Naime, novi snijeg prema najava meteorologa bi trebao pasti u subotu.

Područje Blidinja jedinstvena je prirodna pojava prekrasnih krajolika na kojem žive mnoge endemske vrste biljnog i životinjskog svijeta od kojih je najpoznatija bor Munika. Blidinjsko jezero, površine 6 km2 smješteno je na nadmorskoj visini od 1 184 m.
 
Park prirode Blidinje prvenstvo svatko doživljava kao zimsko odredište, mjesto gdje mogu rekreativno skijati, snowbordati, sanjkati se, voziti skutere i sl.
 
U sklopu parka je veliki skijaški kompleks centar Blidinje ski and Nature park koji se sastoji od žičare četverosjeda (Doppelmeyer, kapacitet 1942 osobe/h) i ski lifta te više skijaških staza, od onih za početnike do onih za vrhunske skijaše do snowbordera, a tu je sanjkalište za one najmlađe. U sklopu parka je nekoliko restorana, motela i pansiona.
 
Kopirati
Drag cursor here to close