Bez osude

Žene, sad jasno i glasno možete reći da volite erotske romane

Razlozi za čitanje erotskih romana su odvraćanje pažnje, osjećaj lakoće i nadahnuća.
Lifestyle / Flash | 09. 07. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Erotski su romani dugo bili na prilično lošem glasu pa su se smatrali čitalačkim štivom usamljenih kućanica. S „Pedeset nijansi sive“ ovaj je žanr komercijaliziran, ali čitanje erotskog štiva još uvijek nije tako popularno i prošireno. A to je potpuno pogrešno, kako je sada utvrdilo novo istraživanje.

Kako prenosi „Business Insider“, Max Planck Institut za empirijsku estetiku (MPIEA) proveo je internetsko istraživanje sa 420 sudionica koji vole čitati erotske romane. Rezultat? Čak 85 posto njih identificira se kao heteroseksualke, piše miss7.

Od toga 28 posto ima stalne veze, 39 posto je u braku, a samo je 22 posto žena koje su sudjelovale u tom trenutku bilo slobodno. Uz to, istraživačka skupina MPIEA piše da su čitateljice erotike uglavnom žene „s iznadprosječnom razinom obrazovanja“ između 20 i 40 godina!

Razlozi za čitanje erotskih romana su odvraćanje pažnje, osjećaj lakoće i nadahnuća. Još jedna zanimljivost: mnoge sudionice istraživanja ne samo da vole puno čitati, nego i razmjenjuju ideje sa svojim društvenim kontaktima. Istraživanje je objavljeno u časopisu „Humanities & Social Sciences Communications“.

Kopirati
Drag cursor here to close