Pripravci iz kuhinje

Zdravi i bijeli zubi uz pomoć prirode!

Lifestyle / Flash | 13. 04. 2014. u 18:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako su vam bitni zdravlje i ljepota zubi, a želite izbjeći česte posjete zubaru, saznajte kojim pripravcima iz kuhinje možete voditi brigu o vašim zubima.

Grožđice

Možda mislite da su grožđice loše za vaše zube jer su slatke, ali one ih ustvari čuvaju. Istraživanja navode da zobene pahuljice s grožđicama pomažu u čišćenju usne šupljine brže nego pahuljice bez grožđica. Žvakanje grožđica potiče izlučivanje sline, što pomaže u borbi protiv karijesa i naslaga, piše Ordinacija.hr.

Jabuka

Već samo žvakanje jabuke pomaže u čišćenju zuba! U njima ćete pronaći i visoku koncentraciju jabučne kiseline, koja je i sastojak pojedinih pasti za zube. Ona potiče stvaranje sline, koja pak čisti zube i otklanja mrlje, informacija je iz studije objavljene na Sveučilištu Grenada u Španjolskoj.

Ananas

Ovo je jedino voće koje sadrži bromelin, sastojak sa protuupalnim svojstvima i sposobnošću čišćenja.

Brokula

Stomatolozi kažu da žvakanje brokule održava zube čistima i zdravima! Povrće je to bogato vlaknima. Ako vam je prehrana bogata vlaknima pomažete organizmu u borbi protiv upala, pa i onih usne šupljine.

Sir

Sir vaše zube održava jakima uz pomoć minerala, poput kalcija i fosfora te proteina koji čuvaju zubnu caklinu. Tvrdi sir čisti zube stimulirajući proizvodnju sline.

Za zdravlje i ljepotu zubi preporučuje se i ispijanje vode! Ona također potiče izlučivanje sline, a ako je pijete nakon obroka isprati će nečistoće i osvježiti dah.

Kopirati
Drag cursor here to close