A neće ni spavati

Zbog velikih vrućina građani će bit iscrpljeni, nervozni i dekoncentrirani

Lifestyle / Flash | 18. 07. 2015. u 08:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće vrijeme.

Poslijepodne i prema večernjim satima umjeren razvoj oblačnosti u Bosni će uvjetovat kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 33 do 40 stupnjeva.
U Sarajevu će biti sunčano vrijeme, poslijepodne uz umjeren razvoj oblačnosti moguć je kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 37 stupnjeva.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica i Kupres 18 stupnjeva, Bugojno 19, Ivan-sedlo i Jajce 20, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 21, Livno 22, Tuzla 23, Zenica 24, Neum 26, Gradačac 27 i Mostar 28 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za tri milibara je veći od normalnog i sporo raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok su u drugom dijelu dana moguće reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, nervoze i dekoncentracije.

Kronični bolesnici trebaju maksimalno reducirati aktivnosti. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je neophodno izbjegavati duže boravke na suncu.

U noći, mogući su problemi sa snom uslijed visokih temperatura i manjka svježine, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close