Ilica 43/1

Zavičajna zajednica Široki Brijeg u Zagrebu dobila nove prostorije

U utorak 14. lipnja u Zagrebu na adresi Ilica 43/1 s početkom u 20 sati Zavičajna zajednica Široki Brijeg svečano je otvorila prostore zajednice.
Lifestyle / Flash | 16. 06. 2022. u 23:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 14. lipnja u Zagrebu na adresi Ilica 43/1 s početkom u 20 sati Zavičajna zajednica Široki Brijeg svečano je otvorila prostore zajednice.

Fra Svetozar Kraljević, gvardijan samostana hercegovačkih franjevaca u Dubravi blagoslovio je prostor Zavičajne zajednice Široki Brijeg i uzvanike.

Fra Svetozar je pozvao na minutu šutnje kako bi se odala počast svim poginulim širokobriješkim braniteljima, umrlim širokobriježanima u Zagrebu i pokojnom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

Predsjednik Zavičajne zajednice Široki Brijeg Frano Spajić je pozdravio sve, zahvalio se fra Svetozaru Kraljeviću za svesrdnu podršku i potporu dugih niz godina i iskoristio prigodu za svečanu dodjelu zahvalnica uvaženim osobama koje su izgradile i doprinijele razvoju Zavičajne zajednice Široki Brijeg.

Za dugogodišnji doprinos radu i razvoju ZZŠB zahvalnice su dobili Ivan – Iko Kožul i Anton Marušić.

Zavičajna zajednica Široki Brijeg nakon potresa u Petrinji, Sisku i okolici organizirala je humanitarnu akciju ''Srcem za stradale od potresa'' te je uz nabavku kontejnera pomogla u obnovi kuće Ivana Ivančića i njegove obitelji kojemu je u ovoj prigodi uručena monografija Širokog Brijega.

Monografiju je uručio Mladen Kvesić – FIC keramika koja je uz Gama profit Josipa Pavkovića donacijom rada i materijala pomogla u obnovi kuće.

Nakon svečanog blagoslova i dodijele plaketa nastavljeno je druženje nazočnih Širokobriježana uz prigodni domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close