Racionalno objašnjenje

Zašto svekrve ne vole nevjeste?

Lifestyle / Flash | 04. 02. 2017. u 17:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema one žene koje se barem jednom nije požalila na svekrvu a većina njih tvrde kako ih majke muževa mrze iz temelja, piše portal Your Tango.

No ipak, svidjelo se to vama ili ne, za ovakve emocije i tenzije zapravo postoje realni razlozi a nevjestama i ne moraju biti prihvatljivi...

1. Vi vjerojatno niste žena koju bi ona htjela za svog sina

Kriterij prema kojima biramo partnere ne moraju i najčešće nisu isti kao oni sa 'liste' naših roditelja. Stariji i iskusniji često na ovu listu na prvo mjesto stavljaju recimo podrijeklo te religiju kao i etničku pripadnost. Nove generacije ne opterećuju se ovim stavkama, no ipak se na kraju ispostavi da je upravo popis sa spomenute liste taj koji može dovesti do problema u braku.

2. Previše ste atraktivni

Najveće razlike između mišljenja mladih i starijih se upravo događaju zbog drugačijeg stava o fizičkom izgledu. Mlađe generacije cijene atraktivne ljude, pa u odnosu na to biraju i partnere, jer žele 'dobre gene' za fizički izgled potomaka. Roditelji pak razmišljaju drugačije, pogotovo ako je žena ljepša od muškarca. Na osnovu iskustva, stariji ljudi vjeruju da atraktivna žena lakše napušta svog muža i pronalazi novoga muškarca, piše Slobodna Dalmacija.

3. Svekrve mogu nesvjesno stati na put vašoj dugoj vezi

Kada biste pitali ove žene da li žele da njihovi sinovi imaju duge, stabilne veze, sigurno bi vam odgovorile – da. Međutim, za većinu muškaraca su monogamne veze totalno neprihvatljive. Miješanje njegove majke u vaš odnos može biti čista želja da pomogne sinu da 'raširi krila', što se najčešće dešava na nesvjesnom nivou, jer se radi o čistoj roditeljskoj zaštiti.

4. Postali ste joj konkurencija kada je pažnja u pitanju

Jako je teško vašim svekrvama naviknuti se da postoji nova žena u životu sinova. Ovo je još tipičnije za starije žene u ulogama svekrva, jer žive u konstantnom strahu da će izgubiti svoje dijete. Koliko god vam se ovo čini kao sebično postupanje, ne zaboravite da ćete i vi jednog dana biti majka.

Kopirati
Drag cursor here to close