uzbuđenje

Zašto se ljubimo zatvorenih očiju?

Lifestyle / Flash | 19. 01. 2016. u 12:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika većina ljudi, dok se ljube – žmire. Ovo posebno važi za djevojke, koje, čim osjete blizinu nečijih usana, oči im se same sklapaju, što je nesvjesna reakcija, dok se muškarci, kao vizualni tipovi, svim silama trude da promatrati svoju partnericu, iako im to baš i ne polazi za rukom.

Ali, zašto to radimo?

Kako tvrde znanstvenici, jedno od mogućih objašnjenja za ovu pojavu je to što se, zbog navale seksualnog uzbuđenja, zjenice šire, a to zbunjuje mozak i on misli da je mrak, pa automatski zatvara oči.

Prema drugom objašnjenju, nije baš jednostavno istovremeno pokretati očne jabučice i jezik. Slično je kao kad pokušate istovremeno trljati trbuh i lupkati se po tjemenu. Moguće je, ali uz mnogo vježbe.

Što se psihološkog aspekta tiče, zatvaranjem očiju postiže se intenzivniji doživljaj i jednostavno, sve je puno ljepše.

Također, ljudskom oku ne odgovara kad mu je neki predmet toliko blizu, jer ga ne uspijeva jasno fokusirati i gledati, pa zato partnerovo lice djeluje izobličeno i čudno.

Naravno, ima i onih koji se ljube zatvorenih očiju, jer za to vrijeme zapravo maštaju o nekom drugom. Ipak, većina vam to nikada neće priznati, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close