Otkrivamo...

Zašto narcisi privlače ovih 5 tipova žena?

Jeste li znali da narcisi privlače samo određene tipove žena? Ako se pitate zašto, nastavite čitati jer smo istražili tajanstvenu vezu između narcisa i žena određenih osobnosti.
Lifestyle / Flash | 06. 12. 2023. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Također, otkrivamo psihološke faktore koji stoje iza ovakvih veza koje su nažalost osuđene na propast. 

1. Samopouzdane žene

Na prvu možda zvuči smiješno, no narcisi zaista privlače samopouzdane i snažne žene jer one u njima vide izazov. Šarmantni i privlačni narcisi predstavljaju svojevrsni "nedostižni cilj" za snažne žene, potičući ih na dodatni trud.

Zbog svojih manipulativnih igrica, vrlo brzo uvjere svoje žrtve da su oni sve ono što im je potrebno, te njihove partnerice ubrzo postanu ovisne o njima. Nažalost, tek kad bude kasno shvate kome su dale svoje povjerenje te pokušavaju izliječiti svoje slomljeno srce i povrijeđen ponos. 

2. Žene s avanturističkim duhom 

Foto: Canva / Žena na vrhu planine

Žene s avanturističkim duhom često su podložne privlačnosti narcisa. Njihovo drugo ime je adrenalin te su uvijek u pokretu, isprobavajući neke nove stvari.

Ovisnost o narcisima proizlazi iz njihove sposobnosti da svojim manipulacijama navedu svoje žrtve da povjeruju u uzbudljiva iskustva koja im garantiraju. Takve priče su samo manipulacije koje narcisima pomažu da iskoriste jednu žrtvu te prijeđu na drugu. 

3. Empatične žene 

Narcisi privlače empatične žene koje imaju potrebu ispraviti njihove ranjene dijelove osobnosti, no u tome naravno nikad ne uspijevaju. Bez obzira koliko se trude, narcisi nikad neće priznati da je problem u njima, te pokušavaju uvjeriti svoje žrtve da su one uzrok svih problema koji se pojave.

Nažalost, ovakve žene tek kasno shvate da su bile upetljane u jednu mrežu laži iz koje je jako teško pobjeći. Nakon veze s narcisom ove tople žene budu potpuno izgubljene te im treba mnogo vremena da opet pronađu sebe i počnu živjeti bez stalnog pritiska i drame.

4. Žene koje se boje odbacivanja 

Foto: Canva / Par u zagrljaju

Žene koje se užasavaju odbacivanja uglavnom imaju traumu iz djetinjstva koja im ne dozvoljava da biraju dobre partnere. Umjesto njih padaju na narcise i toksične tipove čiji je cilj da ih iskoriste i odbace kao staru krpu.

Narcisi imaju sposobnost da jako brzo primijete ovakve žene te odmah kreću u napad. Kažu im sve ono što žele čuti te jako brzo upadaju u njihovu mrežu laži. Čak i nakon stalnog maltretiranja, ove žene im daju drugu šansu te se osvijeste tek kad vide negativne učinke na njihovo mentalno zdravlje. 

5. Karizmatične žene 

Karizmatične žene su po prirodi jake te traže partnere slične energije. S obzirom na to da narcisi mogu lažirati cijelu paletu emocija, nije im teško zavesti žene ovih osobina. Iako su karizmatične žene uvijek u centru pažnje, narcisi jako dobro znaju igrati igru moći kojima ih privlače.

Nijedna žena ne može ostati imuna na njihov šarm i slatke riječi uz koje se osjećaju kao da su na sedmom nebu. Ono što ne znaju je da se ne može živjeti u oblacima i da će ih, kad jednom padnu, boljeti više nego išta u životu. 

Poruka za kraj 

Postoje psihološki razlozi zašto narcisi privlače ove tipove žena te se nadamo da smo vam ih našim primjerima bar malo približili. Razumijevanje ovih uzoraka može pomoći ženama da na vrijeme prepoznaju znakove uzbune, te da grade zdrave romantične odnose. 

Kopirati
Drag cursor here to close