Evo što vam je činiti

Zaštitite kožu od hladnoće i vjetra

Lifestyle / Flash | 29. 12. 2014. u 17:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjetar, hladnoća, velike razlike između vanjske i unutarnje temperature izazivaju ‘stres’ na koži, a kako biste to izbjegli svoju kožu trebate njegovati na pravi način. Zato je dobro koristiti što više različitih tretmana koji odgovaraju vašem tipu kože i godinama. 

Prvenstveno pripremite kožu posebnim tretmanom za Vaš tip kože. Oni će ojačati sloj kože koji će vas štiti od isušivanja i oštećenja. Za dnevnu njegu birajte zaštitu, a noću se pobrinite da vam koža ima dovoljno vlage, piše moja.ba.

Koristite blage preparate poput mlijeka za čišćenje kojim ćete moći skinuti šminku, ali i stvoriti zaštitni sloj na koži. Za one s masnom kožom, preporuča se redovito čišćenje lica, te zaštita kremama koje ne sadrže ulja.

Idete li na skijanje, koristite kreme s visokim zaštitnim faktorom. Nisu poželjne hidratantne, već one na bazi pčelinjeg voska. Nakon povratka sa snijega, očistite i tonizirajte lice, te nanesite hidratantnu kremu s E vitaminom.

Jedite hranu bogatu vitaminima i mineralima, poput orašastih plodova (bademi, lješnjaci…) te voća i povrća bogatih vitaminom C i željezom. Preporučuje se izbjegavanje kofeina i začinjene hrane zato što podižu tjelesnu temperaturu, dehidriraju kožu, pojačavaju cirkulaciju, što uzrokuje crvenilo, ali i iritaciju kože. Važno je piti dovoljno vode zato što snižava temperaturu, a time smanjuje rizik od zarumenjelih obraza.

Njega lica ne zahtjeva skupe preparate, štoviše – oni iz kućne radinosti su mnogo cjenjeniji od gotovih proizvoda.

Moja.ba vam donosi recepte maski koe će vam pomoći da sačuvate ljepotu i zaštitite se od hladnoće pravi se vrlo jednostavno. Više pročitajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close