Odlazak legende

Zaslužuje li Aco spomenik u Mostaru?

Lifestyle / Flash | 07. 12. 2015. u 12:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Aleksandar Džakula umro je 20. studenog 2015. godine u Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu, gdje se nalazio po rješenju Centra za socijalni rad Mostar'', rečeno je za Bljesak.info iz Centra za socijalni rad Mostar.

Život u neimaštini

Aco, mostarska legenda poznata po vožnji bicikla, umrla je u 82. godini života, a pretpostavlja se da je sahranjen na groblju u Sutini.

Rođen je u Zaječaru 13. studenog 1933., a u Mostar je došao 1951. godine. Godinama je živio neimaštini i u neljudskim uvjetima, a naposljetku je bio smješten u Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu.

ACO BICIKLISTA NA OLIMPUMNOGI VELIKI LJUDI SVOJU LJUBAV SU PLATILI IZOPCENJEM IZ SVIJETA....BIT DRUGACIJI I KAD SI...

Posted by Zdenko Boskovic on 4. prosinca 2015


Aco je imao ogromnu ljubav prema biciklu, te je jednom prilikom izjavio kako ga je žena napustila zbog bicikla, ali kako mu nije žao zbog toga. U poznijim godinama kad ga nije mogao voziti, gurao ga je kraj sebe. Unatoč tome što je uvijek bio na biciklu, nije bio pripadnik niti jednog biciklističkog kluba.

Spomenik za Acu

Zbog traga koji je ostavio Mostarci su nakon objave o njegovoj smrti preko društvenih mreža potaknuli inicijativu da Aco dobije spomenik u gradu na Neretvi.

''Ako se već postavio nakav spomenik 'Brus Liju' onda Aco zaslužuje dva put veći'', mišljenje je jednog Mostarca.

Mostarci su kao moguće lokacije za Acin spomenik predložili Fejićevu ulicu, Španjolski trg, Musalu, ali i Rondo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close