Mostar

Zajednički koncert glazbenih škola

Lifestyle / Flash | 20. 12. 2016. u 17:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzička škola I. i II. stupnja i Glazbena škola Ivana pl. Zajca, uz podršku Misije OESS-a, organizirali su u utorak navečer svečani koncert koji je održan u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Na koncertu su nastupili najuspješniji učenici i učenice majstorskih klasa obje škole koje je odabrao Dragan Opančić, docent na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu i suradnik Studija glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Po riječima ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašida Hadžovića, zajednički koncert Muzičke i Glazbene škole u Mostaru je jedan od koraka na kojem se radi već određeno vrijeme, a koji ide prema zajedničkoj, jednoj školi koja bi imala jedinstveni plan i program i koja bi bila smještena u novoj zgradi na Musali.

''To je stara zgrada Muzičke škole koja već postoji, ali na kojoj će trebati izvršiti rekonstrukciju i renoviranje i ja se nadam da ćemo u skorije vrijeme imati zajednički plan i program koji će sve to i omogućiti'', naglasio je ministar Hadžović.

Dodao je kako će rekostrukciju škole pomoći Turska razvojna agencija (TIKA).

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore kazao je u izjavi za novinare kako mu je posebno drago doći u Kosaču i slušati glazbu na jednom ovakvom koncertu.

''Naša ideja je da zajedno s Mostarcima pravimo zajedničku muzičku/glazbenu školu. Nadam se da je ovaj koncert još jedan korak na tom putu'', istaknuo je Jonathan Moore.

Zajednički koncert Muzičke i Glazbene škole okupio je brojne Mostarce, a na njemu je nastupilo 11 učesnika.

Kopirati
Drag cursor here to close