Međugorje

Zajednica Milosrdni otac: Slamka spasa za ovisnike koji su dotaknuli dno

Lifestyle / Flash | 05. 12. 2015. u 10:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i Općinskog odbora Mladeži HDZ Livno, u petak je u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu održana Javna tribina pod nazivom ''Prevencija ovisnosti kod mladih''.

Javnoj tribini nazočili su učenici livanjskih srednjih i osnovnih škola kako bi se što bolje upoznali s ovisnošću o psihoaktivnim supstancama, dok su gosti tribine bili članovi i djelatnici komune „Milosrdni otac“ iz Međugorja te magistrica sestrinstva – psiholog u Županijskoj bolnici „dr. fra Mihovil Sučić“ iz Livna.

Gosti iz komune prenijeli su ovom prilikom svoja iskustva o ovisnosti o drogama, alkoholu i kocki, a u potresnim ispovijestima učenici su mogli čuti svu pogubnost ovisnosti za pojedinca i obitelji iz kojih potječu.

''U trenutku kad smo dotakli dno, slamku spasa našli smo u komuni „Milosrdni otac“ iz Međugorja koji su nas uz našu volju i radne terapije uspjeli izvući iz te pošasti'', istaknuli su u svojim izlaganjima gosti iz spomenute komune.

''Učenici su mogli primijetiti da ovisnosti gotovo jednako obuhvataju ljude neovisno o tome kakve su izobrazbe te da su njihove ispovijesti najbolja upozorenja mladima kako i koliko trebaju biti oprezni u svojoj radoznalosti prema ovisnosti i početku konzumiranja opijata, igara na sreću, stalnog korištenja interneta...'', ocijenili su organizatori tribine.

Kopirati
Drag cursor here to close