Dobro napreduje

Zagrebački gradonačelnik u Tuzli obišao lava Tumu

Afrički lav Tuma na tuzlanskoj se adresi razvija u velikog, moćnog lava.
Lifestyle / Flash | 28. 06. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lavu koji je prije dva mjeseca došao iz Zagreba, u Zoološkom je vrtu Bingo izgrađena suvremena nastamba, a sada očekuje družicu, priopćeno je.

Afrički lav Tuma na tuzlanskoj se adresi razvija u velikog, moćnog lava. Zaključak je to gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i ravnatelja Zoološkog vrta grada Zagreba Damira Skoka nakon posjete Zoološkom vrtu Bingo.

''Ponosni smo na odličnu suradnju dvaju zooloških vrtova. Ona odražava i prijateljstvo Zagreba i Tuzle te naših građana. Drago nam je vidjeti da se u Tuzli razvija suvremeni zoološki vrt. U tome su mu naši stručnjaci na raspolaganju znanjem i iskustvom. Dolazak lava Tume najbolja je potvrda te dobre volje. Uz upoznavanje građana sa životinjskim svijetom, voljeli bismo da tuzlanski zoološki vrt prati zagrebački i u edukaciji te projektima vezanima uz zaštitu prirode'', kazao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Lav Tuma u Tuzlu je stigao prije dva mjeseca.

''Dva odrasla mužjaka lavova, baš kao ni u prirodi, ni u zoološkim vrtovima ne mogu živjeti skladno na istom teritoriju. Muški lavovi žele dominirati skupinom, pa kako ne bi došlo do borbe za vlast između Tume i njegova oca Lea, čim se rodio, znali smo da će jednoga dana otići u svijet. Zoološki vrt grada Zagreba član je Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija pa je životinja mogla otići u zoološki vrt koji je član tog udruženja ili poštuje njegova pravila. Drago nam je da smo kad smo dogovorili Tumin dolazak u Tuzlu, bili uključeni u gradnju njegove nove nastambe. Naime, Zoološki vrt grada Zagreba dobro poznaje suvremenu arhitekturu zooloških vrtova jer kontinuirano radimo na modernizaciji te gradimo nove nastambe'', kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Tuma je prije desetak dana proslavio drugi rođendan.

''U dva mjeseca koliko je ovdje, lav Tuma je postao jedna od posjetiteljima najdražih životinja. Veseli nas što u naš zoološki vrt dolaze djeca i posjetitelji iz Tuzlanskog kantona, ali i okoline. Obzirom da će Tumi uskoro doći družica, veselimo se njihovim potomcima'', kazala je rukovoditeljica Zoološkog vrta Bingo Alma Karić.

U Zoološkom vrtu Bingo posjetitelji  trenutno mogu upoznati 35 vrsta životinja.

Kopirati
Drag cursor here to close