'Alo dobra

Zabranjeno neukusno dobacivanje ženama u javnosti

Zastupnici su odobrili zakon u drugom čitanju kasno sinoć nakon incidenta i nezadovoljstva javnosti kada je jedan muškarac napao ženu koja je reagirala na njegova dobacivanja.
Lifestyle / Flash | 02. 08. 2018. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je danas izglasala zabranu seksualnog maltretiranja i neukusnog dobacivanja ženama na ulicama, a njeno kršenje predviđa novčanu kaznu od 750 eura. Zastupnici su odobrili zakon u drugom čitanju kasno sinoć nakon incidenta i nezadovoljstva javnosti kada je jedan muškarac napao ženu koja je reagirala na njegova dobacivanja. 

"Maltretiranje na ulici do sada nije kažnjavano. Od sada će biti", rekla je Marlena Skiaepa, ministrica za ravnopravnost spolova za Radio Europa 1. 

Također,  prema novom zakonu, seksualni odnosi između odrasle osobe i osoba u dobi od 15 godina ili mlađoj smatrat će se silovanjem. 

Maloljetne žrtve silovanja imat će, prema novom zakonu, dodatnih 10 godina da prijave kazneno djelo, čime se produžava rok na 30 godina od trenutka kada napune 18. 

Neki kritičari kažu da će novi zakon uništiti kulturu francuske ljubavi i romanse. 

"Ono što je ključ jeste da francuski zakoni zabranjuju vrijeđanje, zastrašivanje, prijetnje i uhođenje žena na javnim mjestima", navela je ona danas. 

Ona je istaknula da Francuska mora spriječiti seksualno maltretiranje i nasilje kao što je bio napad prošlog tjedna na Legerovu. Jedan muškarac udario je šakom Mary Lager nakon što je ona reagirala na njegovo dobacivanje ispred pariskog restorana. 

Kopirati
Drag cursor here to close