Mali trikovi

Zaboravite šarm, zavedite je neurolingvistikom

Lifestyle / Flash | 10. 10. 2016. u 07:13 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pamet i šarm nisu više dovoljno velik ulog u igri zavođenja. Iskoristite tehnike neuerolingvistike kako biste povećali svoje šanse za jackpot, piše Men's Health.

1. DOGOVORITE IZLAZAK S NJOM

Trik: Tajne komande

Njima se služi: hipnoterapeut Paul McKenna za izazivanje transa.

Znanost: Zaboravite na stari trik “pogledaj me u oči”. Postoje mnogo lakši i djelotvorniji načini da je začarate. Istraživanje sveučilišta Harvard otkrilo je da tajne komande – manipulativne instrukcije ili naredbe koje se percipiraju kao bezazlene izjave – zaobilaze njezin filtar u mozgu te utječu na njezinu podsvijest. Kao da ulazite trojanskim konjem u njezin mozak.

Upotreba: Tajne se komande obično rabe u oglasima i promidžbenim materijalima. Na primjer, kad tkogod kaže: “Zašto biste imali pamuk ako možete imati svilu?”, vaš mozak čuje da “možete imati svilu”. Tako joj možete reći: “Zašto bi sljedeću subotu navečer ostala kod kuće kad možeš izaći sa mnom i zabaviti se”, kaže Richard La Ruina, autor knjige The Natural Art of Seduction. Ili možete reći: “Zar nisu filmovi dojmljiviji kad ih pogledaš u kinu? Mogli bismo uživati u filmu sljedeći tjedan.” Samo pazite da je ne odvedete na film Stevena Seagala…

Bonus: Iskoristite tajne komande da sklopite posao. Nick Kemp, instruktor u Society of Neuro Linguistic Programming, otkrio je da su agencije za zapošljavanje povećale uspješnost za 300 posto i to jednostavno stoga jer su svoje klijente zamolile da “vizualiziraju” da posluju s njima.

2. POKAŽITE JOJ DA STE NJEZIN IDEALAN MUŠKARAC

Trik: Riječi koje iniciraju trans

Njih rabi: Ross Jeffries, stručnjak za neurolingvističko programiranje i tvorac “Brzog zavođenja (Speed Seduction)” (seduction.com).

Znanost: Otkrivanje njezina blefiranja lakše je nego što mislite. Istraživanja provedena u Social Issues Research centru u Oxfordu dokazala su da dok kontrolirate riječi i izraz lica, vaše se prave misli mogu otkriti “nesvjesnim curenjem”, to jest pomoću sekundarnog govora tijela i ključnih fraza.

Upotreba: “Riječi koje posebno naglašava ili ih često ponavlja, to su njezine riječi za iniciranje transa”, kaže Jeffries. “Rabite li te iste riječi, moći ćete djelovati na njezinu podsvijest. Kad čuje da ih izgovarate, osjećat će se kao da je razumijete te će joj se sve više sviđati to što govorite, a i rast će povjerenje prema vama.” Na primjer, rabi li često pridjeve poput “fantastično” ili “uzbudljivo” da opiše kakvi joj se ljudi sviđaju, iskoristite te pridjeve kad joj postavljate pitanja. Što više njezinih “riječi za trans” ubacite u razgovor, ona će biti smirenija i povezanija s vama. Da ne spominjemo nagli porast šansi za sjajan seks s njom poslije.

Bonus: Iskoristite taj trik za povećanje plaće. Istraživanje provedeno na sveučilištu Texas pokazalo je da postoji veća šansa da će vas šef unaprijediti razmišljate li na isti način kao i on. Dakle, slušajte kako govori o problemima i ponavljajte ključne riječi koje rabi. Doznate li za koju nogometnu momčad navija, također vam neće štetiti.

3. ZAPUCKETAJTE PRSTIMA I UZBUDITE JE

Trik: Sidrenje

Njime se koristi: novinar i veliki zavodnik Neil Strauss, autor knjige The Game.

Znanost: Prema istraživanjima objavljenima u Journal of Consulting and Clinical Psyhology, “sidrenje” je način povezivanja stimulacije i pozitivne emocije. Jednom kad mozak poveže stimulaciju i emociju, možete potaknuti željeni efekt kad god to zaželite.

Upotreba: “Izazovite je na igru istine”, kaže La Ruina. “Kad dođe njezin red, recite joj da opiše trenutak kad se najviše seksualno uzbudila. Neka to opiše što je detaljnije moguće i tada će mentalno još jednom proživjeti taj trenutak. Možda se počne osjećati neugodno i uzbuđeno te počne dodirivati svoj vrat. Vi reagirajte tako da oponašate njezinu mimiku ili joj dodirnite ruku. To je vaše sidro.”

Bonus: Sidrenje može djelovati i negativno na vas. Muškarci skloni stresu mogu negativno reagirati i početi paničariti čim se spomene riječ “loše” ili “panika”. Dr. Ashok Gupta iz klinike Harley Street Stress Management savjetuje da se u takvim slučajevima prepustite jednostavnoj meditaciji: “Zatvorite oči, ruke spustite pokraj sebe tako da su dlanovi okrenuti prema gore, duboko udahnite i polagano izdahnite. Potom se opustite i zamislite buduće uspjehe.”

4. IZGRADITE POVJERENJE

Trik: Hipnoza konverzacijom

Njime se koristi: iluzionist i čitač misli Derren Brown. Namjerno se služi neodređenim govorom i gestama da zbuni sugovornika.

Znanost: I jezik i neverbalna komunikacija mogu sugovornika dovesti do nesigurnosti i pogrešne interpretacije. Američki filozof i lingvist Noam Chomsky proučavao je kako se ponaša ljudski mozak kad mora donijeti brze pretpostavke. Imate jedva pola sekunde da odlučite što je “pjesnik htio reći” prije nego što reagirate. Pola sekunde vaša su prilika i tada možete utjecati na rezultat.

Upotreba: Rabite dvosmislene i nejasne geste dok čekate njezin odgovor. “Pitajte je sasvim normalnim tonom je li ikada srela nekoga kome može vjerovati”, kaže Jeffries. “Kad to napravite, skrenite joj pozornost na sebe. Sve što morate napraviti jest staviti polagano ruku na svoja prsa. Time joj, naravno, pokazujete da ste vi čovjek kojem može vjerovati.”

Bonus: Hipnoza konverzacijom može biti djelotvorna kad ste na razgovoru za posao. Kad dođete do trenutka “Imate li što vi nas pitati?”, vrijeme je da iskoristite Derrenov trik. Pitajte ispitivača koje bi kvalitete trebao imati savršeni kandidat, a pri tome skrenite pozornost na sebe tako što ćete popraviti kravatu ili namjestiti naočale.

5. ODVEDITE JE SA SOBOM KUĆI

Trik: Distorzija vremena

Njime se služi: Richard La Ruina, autor knjige The Natural Art of Seduction.

Znanost: Jedan od američkih pionira hipnoterapije, dr. Milton Erickson, kojeg smatraju ocem kliničke hipnoze, ali i distorzije vremena tvrdi da se može utjecati na podsvijest osobe tako da je se vrati u bilo koje vrijeme njezina života. To je osobito korisno kad želite srušiti njezine barijere, kaže dr. Richard Bandler iz Society of Neuro Linguistic Programming. Jednostavno je odvedite do imaginarnog trenutka u vremenu u kojem se osjećala dobro.

Upotreba: “Recimo da je vaš cilj odvesti je kući”, kaže hipnoterapeut dr. Alex Benzer. “Recite joj: ‘Možeš li si zamisliti trenutak u budućnosti, na primjer za šest mjeseci, kad ćeš se bez grižnje savjesti sjećati da si bila u stanju napraviti nešto spontano?’”. Ili poslije, želite li da s vama otputuje na vikend pun seksa, recite joj: “Znam da ćemo imati mnogo lijepih sjećanja kojima ćemo se uvijek moći veseliti.” Brzo ćete biti na telefonu i rezervirati hotel.

Kopirati
Drag cursor here to close