glazbeni praznik

Za sedam dana počinje Demofest!

Lifestyle / Flash | 14. 07. 2016. u 13:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sedam dana počinje deveto izdanje Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Europi, koje će biti održano od 21. do 23. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a ovogodišnji program festivala sastavljen je od poznatih inostranih i revijalnih izvođača, te 35 demo bendova.

Tako će posjetitelji prvog dana festivala, u četvrtak, 21. srpnja, moći vidjeti i čuti britanske majstore vrhunske crossover glazbe, a riječ je o bendu Dub Pistols, koji kombinira brojne pravce, među kojima su rock, reggae, ska, zatim dub, drum'n'bass i mnogi drugi. Iste večeri svirat će i punk rock majstori Hladno pivo iz Hrvatske, a na bini Demofesta će se ponovo naći i bend S.K.A. iz Srbije, koji je odlukom stručnog žirija završio na trećem mjestu prošlogodišnjeg izdanja festivala. Publika će slušati i natjecateljske  sastave koji će zasvirati tokom prve polufinalne večeri i svojim umijećem pokušati da se izbore za ponovni nastup – u finalu Demofesta.

Sljedeće večer donosi koncert benda The Sisters of Mercy, istinskih legendi i veterana svjetske rock scene, koji takođe dolaze iz Velike Britanije. Njima će društvo iste noći praviti grupa Kolja i Grobovlasnici, a u petak, 22. srpnja, posjetitelji će slušati i viceprvake prošlogodišnjeg Demofesta, sastav Rezerve iz Hrvatske, te drugu grupu polufinalista natjecateljskog programa.

Završno veče banjalučkog festivala bit će u znaku izuzetne pop rock glazbe, za koju će biti zadužen švedski bend Mando Diao,a treća noć donosi i nastup grupe Bombaj štampa, čiji je frontmen dobro znani "nadrealista" Branko Đurić Đuro. U subotu naveče će svirati i bend ZAA, koji je osvojio treće mjesto na drugom izdanju Demofesta, a u revijalnom programu će svoj album prvenac predstaviti grupa Nord, aktuelni pobjednik banjalučkog festivala demo bendova.

Pobjednik Demofesta bit će nagrađen snimanjem i produkcijom albuma u visini 5.000 eura, dok će drugoplasirani i trećeplasirani bend dobiti binsku opremu u vrijednosti 2.000, odnosno 1.000 eura. Pored toga, Demofest će tradicionalno uručiti i nagradu "Plavi bas" najboljem basisti festivala, u suradnji sa kompanijom Jack Daniel's će priznanje u vidu instrumenta dobiti i najbolji gitarista festivala, te će se ponovo birati i najbolji novinar, kojeg će lapotopom nagraditi kompanija m:tel.

GLAVNI PROGRAM - TVRĐAVA KASTEL

> Četvrtak, 21.07.
? Prvo natjecateljsko večer
? Dub Pistols (UK)
? Hladno pivo (official) (CRO)
? S.K.A. (SRB)

> Petak, 22.07.
? Drugo natjecateljsko večer
? The Sisters of Mercy (UK)
? Kolja i Grobovlasnici (BiH)
? Rezerve (CRO)

> Subota, 23.07.
? Finalno natjecateljsko večer
? Mando Diao (SWE)
? Bombaj štampa (BiH)
? ZAA (SRB)
? NORD (CRO)

Ulaz:
> do 21.30 h – besplatan
> od 21.30 h – 5 KM / 2,5 €

Kopirati
Drag cursor here to close