Akcija u Mostaru i Sarajevu

Za pet komada bilo koje ambalaže dobit će te poklone

Građani, koji budu donijeli pet komada bilo koje ambalaže i odlože ih u predviđene posude za odlaganje ambalažnog otpada, na poklon će dobiti ekološke cekere i sjemenje cvijeća.
Lifestyle / Flash | 21. 04. 2019. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širom svijeta će se 22. travanj obilježiti kao Dan planete Zemlje. To je poseban dan i za tvrtku Ekopak kada nizom prigodnih aktivnosti obilježava ovaj dan.

''Svi smo svjesni koliko je ambalaža važan resurs u modernom životu čovjeka, ali i potrebe da se ambalažni otpad pravilno odlaže i reciklira. Stoga, Ekopak svojim akcijama želi skrenuti pažnju javnosti na važnost ispravnog odlaganja ambalažnog otpada, čuvanju prirode i našeg okoliša'', navode iz ove tvrtke.

Jedna od tih akcija je i promocija pod nazivom ''Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep'', koja će se održati 22. travnja, od 12 do 16 sati, u Sarajevu, ispred BBI Centra i Mostaru ispred Mepas Malla.

Foto: PR / Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep

Ovom prilikom će građani, koji budu donijeli pet komada bilo koje ambalaže i odlože ih u predviđene posude za odlaganje ambalažnog otpada, na poklon dobiti ekološke cekere i sjemenje cvijeća.

Svi oni će moći sudjelovati i u nagradnoj igri Ekopaka, koji će nagraditi sve one koji budu poslali fotografiju svog cvijeta kojeg su uzgojili od ovog sjemena. Također, građani će se moći upoznati s osnovama reciklaže i pravilnom odlaganju i reciklaži ambalažnog otpada.

Ni najmlađi neće bili zaboravljeni. Tako će se u utorak, 23.04, u OŠ ''Safija Sarajlić'' u Sarajevu održati zabava za najmlađe, gdje će se školarci moći družiti sa maskotom Ekopaka - Zekopakom i na inovativan i zabavan način naučiti o važnosti recikliranja i odvojenog odlaganja ambalažnog otpada.

Istog dana, Ekopak će se pridružiti i akciji brenda Oriflame u čišćenju Sarajeva. Naime, Oriflame će 23.04. u 14. sati, na Vilsonovim šetalištu, organizirati popularni Plogging – aktivnost u kojoj trkači skupljaju otpad. Ekopak će za ovu priliku instalirati setove posuda za ambalažni otpad, opremiti trkače obojenim plastičnim vrećama za prikupljanje ambalažnog otpada, te u suradnji s poduzećem ''Papir servis'' osigurati prijevoz, sortiranje i pripremu za reciklažu prikupljenog ambalažnog otpada.

Ekopak poziva građane da se priključe aktivnostima za lijepu i čistu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close