Udruga "O"

Za napuštene i vlasničke pse: Započinje projekt besplatnih veterinarskih usluga

Lifestyle / Flash | 20. 02. 2016. u 07:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja Hercegbosanske županije "O" uz podršku Fondacije Dogs Trust, sredinom ožujka ove godine započet će projekt kojim će se osigurati tehnička, savjetodavna i financijska podrška za veterinarske kao i prateće usluge vezano za pse, za Fenu je kazala dopredsjednica udruge Jasenka Jarebica.

Po njenim riječima, usluge gdje spadaju i sterilizacija, mikročipiranje, čišćenje od parazita, vakcinacija protiv bjesnila, odnose se kako na napuštene pse, tako i na vlasničke pse, s tim da će svi vlasnici pasa moći u općinskim veterinarskim stanicama, obaviti sve pobrojane usluge i to besplatno.

"Ovo je plod višemjesečnih pregovora sa jednom od najvećih svjetskih organizacija za skrb pasa sa sjedištem u Velikoj Britaniji - Fondacijom Dogs Trust UK, koja pruža veliku podršku radu Udruge 'O', a na ovaj način želi pomoći i lokalnoj vlasti da se na human način, dijelom riješi problem porasta broja napuštenih pasa te da se osigura sigurno okruženje za život ljudi", istaknula je Jarebica.

Također, ona je dodala kako je Fondacija Dogs Trust osigurala besplatnu sedmodnevnu edukaciju za veterinare, njih 12, na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu, kako bi se sterilizacije vršile po najnovijim i najhumanijim metodama.

"Fondacija Dogs Trust UK, također, zajedno sa Udrugom 'O', pomaže oko realizacije projekta 'Pas je moj prijatelj' koji se već dvije godine provodi u našim školama“, kazala je Jarebica dodavši kako se tim projektom nastoji prenijeti znanje djeci, kako se sigurno ponašati u nazočnosti psa i kako biti odgovoran vlasnik.

Kopirati
Drag cursor here to close