Perspektivni frizer

Za frizure hrvatskih zvijezda zadužene ruke iz Čitluka

Lifestyle / Flash | 08. 12. 2014. u 08:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Pervan iz Čitluka je mladi frizer koji uspješno gradi svoju karijeru u Zagrebu. Ljubav prema frizurama i kosi naslijedio je od mame Vesne koja je i sama bila frizer. U svijet frizerstva je službeno ušao u jesen 2010. godine i od tada njime suvereno kroči. Radio je na prestižnim modnim događajima u Hrvatskoj.

‘’Sudjelovao sam u timu frizera koji su radili na prestižnim hrvatskim modnim događajima poput Cro A Portera, Fashion.Hr Tu su se našli i modni editorijali za LookBook, Story.hr, Ljepota i Zdravlje i ostali. Osim modnih časopisa sudjelovao sam u timu za TV emisije RTL-a i HRT-a’’, ističe Ivan.

Ivan je također radio u dotjerivanju zvijezda za popularni RTL-ov kviz s Antonijom Blaće ‘’Tog se još nitko nije sjetio’’ i trenutni show ‘’Uhvati Bingo Ritam’’ s Antonijom i Miroslavom Škorom, HRT-ov show ‘’Zvijezde Pjevaju’’ gdje je bio zadužen za Danijelu Martinović.

Njegove frizure su nosile Lejla Šehović, Renata Sopek, Antonija Šola, Iva Jerković, Danijela Martinović, Nives Celsius, Maja Šuput, Antonija Blaće, Bojana Gregorić, a radio je frizure za revije modnog dvojaca Elfs i za dizajnera Ivicu Skoku.

Ivanu je želje jednog dana imati svoj frizerski studio, no trenutno svoje educiranje, ideje, kreativnost usavršava u frizerskom studiu Royal Profesionel u centru Zagreba.

Mladi frizer kaže kako je završio večernju školu smjer frizer/stilist na Otvorenom Pučkom Učilištu u Zagrebu. ‘’Uz dobru volju i želju koju sam uspio usmjeriti u frizerstvo vremenski mi nije trebalo puno da pohvatam osnove i krenem raditi. Moram priznati da nije bilo jednostavno i lako na početku. Imao sam super ekipu oko sebe koja me vraćala na pogreške da to bude na kraju gotovo savršeno. Upijao sam i vježbao na lutkama i prijateljicama sve novitete, a tu mi je pomogao sad već i dobar prijatelj ujedno i kolega Ivica Palinić’’, kazao je Ivan koji je priznao kako mu nije bilo lako napustiti Hercegovinu kako bi ostvario životni san.

‘’Moja velika želja je bila poslije srednje škole koju sam završio u Čitluku doći u Zagreb i educirati se za frizera. Naravno nije bilo jednostavno doći u toliko veliki grad sam u sve nepoznato. Nekako sam imao osjećaj da ja to mogu uz veliku želju, snagu, odricanje i trud sve se nekako posložilo kako treba. U Zagrebu ima dosta frizera koji su odlični i na super pozicijama. Konkurencija je velika, ali sam pronašao svoje malo mjesto u moru svih kolega i živim svoj rad sad već 6 godina i sretan sam’’, ispričao nam je Ivan.

Ivan ističe kako je frizerstvo je slobodna umjetnost i kako su u njemu dobro došli i muškarci I žene. Dodaje kako je uvijek bilo muških frizera samo možda nisu bili toliko istaknuti kod nas koliko su npr. u Londonu itd.

‘’Danas su muški frizeri dosta traženiji i kod ženske populacije malo lakše prolaze nego žene. Što ne mora značiti da su bolji ili lošiji u svom poslu. Smatram da u frizerstvu ima mjesta za sve samo se treba istaknuti nekim svojim stilom koji je prihvatljiv kod nas u regiji’’, rekao je perspektivni frizer.

Mladog frizera smo zamolili da savjetuje naše čitateljice izborom frizure za nadolazeće praznike.

‘’Za nadolazeće blagdane i i sam doček Nove Godine predlažem frizure sa puno volumena u obliku valova koji su uvijek u trendu ili zaglađenih poput visokog repa. Sve ostalo je klasika koja uvijek može proći pod dobrom frizurom’’, savjetuje Ivan.

Kopirati
Drag cursor here to close