Donatorska večer

Za banku koštane srži potrebno skupiti 60.000 KM

Lifestyle / Flash | 15. 04. 2016. u 11:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na donatorskoj večeri za banku koštane srži BiH, koja je sinoć održana u Mostaru i na kojoj su se okupili brojni predstavnici iz javnog života u BiH, putem aukcija prikupljeno je 3.000 KM dok je donacijama prijatelja projekta putem kuverata prikupljeno oko 7.000 KM.

Kako je u izjavi za Fenu kazao predsjednik nevladine organizacije "Mala" Abdulkadir-Zlatan Tuco podaci o skupljenom novcu nisu konačni, ali važno je istaknut kako se putem uplatnica očekuje od 30 do 50 tisuća KM.

Sinoć su se pozivom na broj 092 890 890 mogle donirati dvije marke za banku koštane srž, a po riječima organizatora, bilo je oko 500 poziva, što znači oko 2.000 KM.

Tuco je izrazio zadovoljstvo odzivom na donatorsku večeru te je najavio kako će slični događaji biti organizirani u Čapljini, Grudama i Vitezu.

Inače, svrha donatorske večere je prikupljanje novčanih sredstava nužnih za osnivanje banke matičnih stanica, koja će biti smještena u Mostaru te za tipizacije i nabavku medicinske opreme za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar u razvoju HLA laboratorije.

Kopirati
Drag cursor here to close