"u ime mira"

Yoko Ono želi oboriti Guinnessov rekord: Okuplja Lennonove fanove u simbol mira

Lifestyle / Flash | 17. 09. 2015. u 11:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine legendarni glazbenik jednog od najpopularnijih bendova svih vremena The Beatlesa, John Lennon, proslavio bi 75. rođendan, a njegova životna suputnica i umjetnica Yoko Ono uz pomoć Lennonovih fanova tim povodom priprema flash mob u New Yorku kojim želi oboriti Guinnessov rekord

Yoko Ono poziva sve zainteresirane da se "u ime mira" 6. listopada pojave u Central Parku i prisustvuju flash mob okupljanju kako bi obilježili 75. rođendan popularnog glazbenika i podržali njegovu životnu filozofiju promicanja mira u cijelome svijetu i ujedno se upisali u Guinnessovu knjigu rekorda. Sam performans snimat će bespilotna letjelica koja će nadlijetati okupljene koji će se formirati u obliku simbola mira koji čini krug s trima isprepletenim linijama, a koji je 1958. godine osmislio britanski dizajner Gerald Holtom kao logo kampanje za nuklearno razoružanje, prenosi Buro247/hr.

Kako bi oborila Guinnessov rekord Yoko Ono treba okupiti 6000 ljudi koji će tako postati dijelom jednog povijesnog umjetničkog događaja. Dosadašnji najmasovniji flash mob uspio je okupiti 5810 ljudi. Ova akcija održava se u sklopu projekta The John Lennon Tour Bus koji već 20 godina pomaže mladim studentima u njihovom profesionalnom razvoju. Ako se početkom listopada nađete u New Yorku, pružite priliku miru, registrirajte se na službenim stranicama i sudjelujte u zanimljivom flash mobu.

Kopirati
Drag cursor here to close