Mjere

Wizz Air produžio obustavu letova Sarajevo - Budimpešta

Bosna i Hercegovina je uvela stroga ograničenja putovanja u pokušaju suzbijanja širenja pandemije COVID-19.
Lifestyle / Flash | 03. 04. 2020. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u Srednjoj i Istočnoj Europi, objavila je danas da je, zbog odluka bh. vlasti, produžila obustavu letova na relaciji Sarajevo - Budimpešta. Obustava će biti na snazi do kraja travnja, a ponovno uspostavljanje letova na ovoj ruti planirano je 3. svibnja 2020. godine.

Bosna i Hercegovina je uvela stroga ograničenja putovanja u pokušaju suzbijanja širenja pandemije COVID-19. Još uvijek se ne zna do kada će ta ograničenja trajati, a iz Wizz Aira poručuju da nastavljaju pažljivo pratiti sva događanja. Prethodno je ova aviokompanija obustavila sve svoje letove iz i prema Tuzli, inicijalno do 30. travnja.

Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski će se prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira.

Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prijenos novca na bankovnu karticu bit će informirani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći dobiti samo 100 posto prvobitne cijene. Putnici koji su letove rezervirali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt s kompanijama od kojih su kupili karte.

Wizz Air se iskreno izvinjava zbog poremećaja koje bi zabrana putovanja mogla donijeti kupcima i uvjerava ih da su sigurnost i dobrobit putnika glavni prioritet aviokompanije.

 

O kompaniji Wizz Air

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u Središnjoj i Istočnoj Europi koja u ponudi ima više od 700 destinacija s 25 aerodroma i povezuje 155 destinacija u 45 zemalja. Wizz Air ima tim od preko 5000 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i vrlo niske cijene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor blizu 40 milijun putnika u 2019. godini. WIZZ- ova flota se sastoji od 120 isključivo Airbusovih aviona, i to tipa Airbus A320 sa 180 sjedišta,  A321 sa 230 i A321neo sa 239 mjesta.

Prema najnovijim podacima švicarske agencije za praćenje podataka o aviokompanijama CH-AVIATION, Wizz Air ima jednu od najmlađih avioflota na svijetu. Wizz Air je član Londonske burze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registriran u okviru programa Kontrole operativne sigurnosti (IOSA) Međunarodne asocijacije aviokompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli aviosigurnosti.

Kompaniju je nedavno jednom od deset najsigurnijih proglasila www.airlineratings.com, jedina agencija na svijetu koja se bavi ocjenjivanjem sigurnosti i proizvoda, a osvojila je i Nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini medijske kompanije ATW, koja predstavlja najviše priznanje za neku aviokompaniju ili pojedinca i dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koji su se istakli po izuzetnom učinku, inovacijama i vrhunskoj usluzi.

Kopirati
Drag cursor here to close