Sunce i slab snijeg

Vremenska prognoza za naredne dane

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Ivan Sedlu i to minus osam stupnjevia Celzija
Lifestyle / Flash | 15. 01. 2019. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunčano vrijeme s mogućnošću kratkotrajnog i slabog snijega očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Anadolija.

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Ivan Sedlu i to minus osam stupnjeva Celzijusa. U Bugojnu i Sarajevu je izmjereno minus šest, Jajcu i Zenici minus pet, Sanskom Mostu minus četiri, Bihaću, Livnu i Tuzli minus dva, Brčkom i Gradačcu minus jedan, Grudama i Širokom Brijegu jedan, Mostaru dva, Stocu tri i Neumu pet stupnjeva Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas će u BiH prevladavati pretežno sunčano vrijeme.

"Tijekom dana prolazan porast naoblake u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može uvjetovati kratkotrajan i slab snijeg ili susnježicu. Dnevne temperature od minus dva do četiri, u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne od tri do osam stupnjeva", podaci su FHMZBiH.

U srijedu u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno uz postupno razvedravanje tijekom dana. U ostatku BiH očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od minus šest do nula, na planinama do minus 12, na jugu od minus dva do tri, a dnevne od dva do osam, na sjeverozapadu Bosne do 11 stupnjeva Celzijusa.

U četvrtak se u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima na zapadu i jugozapadu Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od minus tri do tri, na jugu od jedan do pet, a dnevne od dva do osam, na jugu Hercegovine, sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 12 stupnjeva.

Krajem radnog tedna, prije podne se očekuje umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne oblačno vrijeme. Tijekom poslijepodneva i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od minus jedan do šest, na jugu od četiri do deset, a dnevne od dva do sedam, na jugu od šest do 11 stupnjava.

Prvog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme, na zapadu i sjeverozapadu Bosne povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od minus tri do dva, na jugu od tri do osam, a dnevne od nula do pet, na jugu od osam do 12 stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close