Humanitarna akcija

Volonterska sekcija Karađoz-begove medrese obradovala namlađe u Egipatskom selu u Mostaru

Lifestyle / Flash | 25. 12. 2015. u 04:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom mjeseca Rebiu-l-evvela u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik Muhammed s.a.v.s, Volonterska sekcija Karađoz-begove medrese posjetila je dječije Egipatsko selo u Mostaru.

Iz ove sekcije ističu kako je svrha posjete bila da se upoznaju sa radom Egipatskog sela, ali i da obraduju štićenike Egipatskog sela prigodnim darovima. Posjeta je realizirana na obostrano zadovoljstvo, uz pomoć Merhameta Mostar i Karađoz-begove medrese.

''Uposlenici Egipatskog sela kazali su nam kako rade sa djecom od najranije dobi, te im je cilj da ne budu trajno smješteni u Egipatskom selu, već samo dok im centar za socijalni rad ne iznađe trajno rješenje i još bolje vjete. Trude se ovoj djeci pružiti najbolje, a do sada su uspjeli udomiti 33 djece'', istaknuli su iz Volonterske sekcije.

Dodaju kako su neki od načina financiranja rada dječijeg Egipatskog sela u Mostaru, organizacija humanitarnih izložbi, nesebičan rad donatora kojima su neizmjerno zahvalni i dobrih ljudi koji su tu uvijek uz njih.

Djeca ipak nemaju sve uvjete za ugodan boravak pa stoga Volonterska sekcija Karađoz-begove medrese poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu ovaj centar, da ih obraduju i da ih ne zaboravljaju.

Na završetku posjete svi smo poželjeli da se uskoro sastanemo opet i da upriličimo još jedno ovakvo druženje, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close