Pokazna vježba

Volonteri Crvenog križa spasili 17 ozlijeđenih u požaru na Bjelašnici

Crveni križ Federacije BiH organizirao je kamp mladih „Čuvari Humanosti“ koji se tradicionalno održava kao jedna od aktivnosti povodom Svjetskog dana mladih s temom „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa i klimatskih promjena“ .
Lifestyle / Flash | 13. 08. 2021. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volonteri Crvenog križa Federacije BiH podijeljeni u timove Službe zaštite i spašavanja sinoć su zbrinuli 17 ozlijeđenih osoba u požaru koji je izbio na Bjelašnici. Riječ je o opekotinama prvog i drugog stupnja, razderotinama, respiratornim problemima radi dima i drugim stanjima koja su zadobili mještani i planinari evakuirani iz okolnih mjesta.

Dio je ovo iz scenarija pokazne vježbe koja je održana sinoć na Igmanu povodom Međunarodnog dana mladih.

Naime, Crveni križ Federacije BiH organizirao je kamp mladih „Čuvari Humanosti“ koji se tradicionalno održava kao jedna od aktivnosti povodom Svjetskog dana mladih s temom „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa i klimatskih promjena“.

Foto:PR / Pokazna vježba spašavanja iz požara

Svjesni koliko su klimatske promjene postale naša svakodnevnica, a koliko svako od nas osobno može utjecati na smanjenje zagađenja i globalnog zagrijavanja cilj kampa je osvijestiti mlade da se odgovorno ponašaju prema okolišu i svoje stečeno znanje prenose svojim vršnjacima i ljudima iz svog okruženja.

Tijekom kampa sudionici prolaze kroz edukacije o prirodnim katastrofama s posebnim osvrtom na poplave, zemljotrese, klizišta i sl. kao i ulozi Crvenog križa u fazama pripreme, odgovora i oporavka na prirodne i druge nesreće koja se najviše odnosi na prvu pomoć, psihosocijalnu podršku, službu traženja, te prihvat i zbrinjavanje stanovništva.

Inače, kamp mladih „Čuvari humanosti“ traje od 11. do 15. kolovoza. Na kampu, pored volontera iz strukture Crvenog križa Federacije BiH učestvuju i mladi iz Crvenog krsta Vojvodine, a timu predavača pridružila se i stručna suradnica iz Crvenog krsta Vojvodine.       

Kopirati
Drag cursor here to close