Revolucija u njezi kože

Voljeli bismo da smo ranije znali ovih 10 trikova za njegu kože

Ako brinete o svom izgledu te stalno tražite nove trikove za pravilnu njegu kože, na pravom ste mjestu, jer otkrivamo one najbolje.
Lifestyle / Flash | 05. 12. 2023. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoreno smo razgovarali s više od 100 žena te ih pitali koji su im najveći izazovi kad se radi o njihovoj koži. Otkrile su nam probleme koji ih najčešće muče te one najupornije. Vođeni time, napravili smo popis od 10 trikova za njegu kože koji će, bez sumnje, svakoj ženi olakšati život. Krenimo redom!

1. Naranča za hiperpigmentaciju 

Osim što je ukusna i zdrava voćka, naranča krije i tajnu mladolikosti i svježine lica. Bogata je vitaminom C koji dokazano pozitivno djeluje na zdravlje kože lica. Dovoljno je iscijediti jednu naranču te u njezin sok potopiti pamučnu krpicu.

Nakon toga je iscjedite i njome lagano prebrišite cijelo lice, zadržavajući se na područjima gdje je hiperpigmentacija izražena. Ponavljajte ovaj tretman tjedan dana i naučite uživati u mladolikom izgledu vašeg lica. 

2. Slana voda za oticanje lica

Otečeno lice možemo imati zbog manjka sna, mamurluka i lošeg načina života no postoji brzi trik koji će vam vratiti svjež izgled. Dovoljno je pomiješati žlicu soli s vodom, te takvom slanom vodom namočiti ručnik koji ćete koristiti kao oblog na licu.

Ostavite ga na licu dok se ne ugrije, te ga ponovno namočite slanom vodom i stavite preko lica. Ponovite ovaj postupak 3-5 puta i gledajte kako se natečenost smanjuje. 

3. Med za prištiće

Foto: Canva / Žena dodiruje akne na licu

Je li vam se ikada dogodilo da vam je netom prije važnog događaja iskočio prištić na licu? I mislili smo! U ovakvim slučajevima ne tražite bolju pomoć od meda.

Dovoljno je namazati prištić i okolno područje medom te ostaviti da djeluje 15-ak minuta.  Ovaj prirodni tretman će smanjiti veličinu prištića, čineći ga manje primjetnim. 

4. Aspirin i limun za ispucale pete 

Ako zimi muku mučite s ispucalim petama, ne brinite, imamo rješenje za vas! Naime, za rješenje ovog problema će vam biti potrebno 5 aspirina i jedan limun. Zgnječite aspirine te dobiveni prah dodajite soku od limuna dok ne dobijete smjesu nalik na pastu.

Na prethodno oprane i osušene pete, nanesite ovu čudotvornu pastu koja će djelovati kao revitalizirajući tretman. Ostavite je da tako djeluje 15-ak minuta te nakon toga operite noge i nanesite neku masnu kremu. Sigurni smo da nakon ovog tretmana više neće biti hrapavih peta i da ćete napokon moći uživati u njihovom novom izgledu.

5. Maslinovo ulje i četkica za zube za pune usne 

Maslinovo ulje ima brojne dobrobiti a jedna od njih je i pozitivan učinak na zdravlje i ljepotu usana. Naime, ako su vam usne suhe i ispucale, posebno u zimskom periodu, potrebno je uraditi jedna dobar piling.

Dovoljno je da uzmete malo maslinovog ulja i četkicu za zube i nježnim pokretima masirate usne. Tako ćete s usana ukloniti višak mrtve kože te ćete usnama vratiti svjež i zdrav izgled. Osim toga, moći ćete uživati u punoći usana potpuno prirodno, bez bilo kakvih filera. 

6. Pasta za zube za izbjeljivanje noktiju 

Foto: Canva / Pasta za zube

Ako želite postići bjelinu na noktima prije nanošenja laka, razmislite o jednostavnom triku s pastom za zube. Nakon nanošenja paste, ostavite je da djeluje na noktima oko 5 minuta.

Ovaj kratki period omogućit će pasti da "radi" na uklanjanju neželjenih mrlja. Također, ovaj postupak će omekšati kožicu oko noktiju te će ih pripremiti za lakše lakiranje. Ako već niste, probajte ovaj trik s kojim ćete, sigurni smo, biti oduševljeni. 

7. Soda bikarbona za smanjenje podočnjaka

Soda bikarbona ima brojne primjene a jedna od njih je u borbi za smanjenje podočnjaka. Jedino što trebate je pomiješati sodu bikarbonu s malo vode ili čaja, te u njoj namočiti pamučni jastučić koji ćete staviti na podočnjake.

Zatvorite oči i ostanite mirni 10-ak minuta radi boljeg djelovanja. Nakon ovog kućnog tretmana, operite lice mlakom vodom te nastavite sa svojom redovnom make-up rutinom. 

8. Banana i med protiv bora 

Ako ste mislili da u borbi protiv bora morate koristiti skupocjene preparate, prevarili ste se. Naime, bit će vam dovoljna jedna zrela banana i malo meda. Zgnječite bananu te je pomiješajte s medom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Pobrinite se da prije nanošenja ove maske kosu podignete u rep, te da stavite traku za glavu kako bi spriječili prljanje kose. Nanesite masku ravnomjerno te ostavite da je koža upija sve dok se ne osuši. Nakon toga je operite toplom vodom i uživajte u mladenačkom izgledu i zategnutosti kože već nakon prvog tretmana. 

9. Soda bikarbona za urasle dlačice 

Foto: Canva / Soda bikarbona

Nažalost, urasle dlačice su sastavni dio kožnih problema te smo ih svi bar jednom imali. No, ne morate se više brinuti jer donosimo jednostavni kućni pripravak koji će ih potpuno iskorijeniti.

Dovoljno je pomiješati sodu bikarbonu, zobenu kašu i vodu te dobivenu smjesu nanijeti na problematično mjesto. Ostavite sve da djeluje oko 5 minuta te isperite sve toplom vodom. Nakon ovog tretmana urasle dlake se više neće pojavljivati te ćete moći nesmeteano uživati u zdravoj i lijepoj koži. 

10. Maslinovo ulje za skidanje šminke 

Svi znamo koliko je maslinovo ulje zdravo, te ne čudi njegova dobrobit za zdravlje kože lica. Ovo ulje je jedno od najboljih za skidanje šminke jer će ujedno kožu nahraniti i u samo par poteza, maknuti sve nečistoće s lica.

Dovoljna vam je jedna pamučna blazinica i par kapi maslinovog ulja da zablistate i svojoj koži podarite svjež i zdrav izgled. 

Zaključak

Ako ste u potrazi za djelotvornim trikovima za njegu kože, ne trebate tražiti dalje. Slušali smo vaše potrebe te smo napravili popis od 10 najčešćih kožnih problema s kojima se žene svakodnevno suočavaju, kao i najbolje načine uz koje će ih riješiti.

Ako već niste, probajte ih te uživajte u blistavoj i zdravoj koži na kojoj će vam svi zavidjeti. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close