Crna Gora

Vjetar dizao krovove i obarao drveće, brojna sela bez struje

Lifestyle / Flash | 06. 01. 2017. u 14:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Crnoj Gori na snazi je crveni meteoalarm, koji je praćen olujnim vjetrom i niskim temperaturama. Vjetar olujne jačine napravio je veliku štetu na crnogorskom primorju, a brojna sela širom Crne Gore nemaju električnu energiju.

Najveća štata napravljena je u Baru, gdje je vjetar olujne jačine obarao drveće, podizao krovove, prevrtao čamce. Najozbiljniju štetu zasada je pretrpjela zgrada Općine, kojoj je vjetar podigao krov. Vjetar je takođe obarao drveće na parkirane automobile.

Nevrijeme je pogodilo i Herceg Novi, gdje je usljed olujnog vjetra došlo do obaranja drveća na više od 10 mjesta. Na zgradi Osnovne škole Dašo Pavičić pričinjena je veća materijalna šteta zbog udara olujnog vjetra. Procjenjuje se da je oko 400 kvadratnih metara krova oštećeno. Iz ove općine apeliraju na svoje građane i goste da bez prijeke potrebe i zimske opreme ne idu u područje grada.

U ostalim djelovima Crne Gore situacija je trenutno pod kontrolom. Gradovi na sjeveru su pod snijegom, a najviše je napadao u Plavu, nešto više od pola metra.

Pripadnici Vojske Crne Gore su rano jutros, nakon akcije koja je trajala od jučer popodne, uspješno evakuirali četiri osobe zavijane kod sela Radovče Polje.

Vremenske neprilike koje su pogodile Crnu Goru utiču i na elektrodistribucijsku mrežu uglavnom na seoskom području, dok su svi gradovi uredno opskrbljeni strujom, priopćeno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sustava (CEDIS).

 

Kopirati
Drag cursor here to close