Temperature do 36

Visoke temperature upalile meteoalarm: Budite na oprezu

Lifestyle / Flash | 02. 07. 2016. u 07:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekstremno visoka temperatura upalila je žuti meteoalarm u cijeloj BiH. Temperature bi se prema najavama trebale penjati do 36 stupnjeva.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju žutog meteoalarma.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne,razvojem oblačnosti, u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Bez padalina u Posavini, na sjeveroistoku Bosne i na krajnjem jugu. Uz kišu i pljuskove u višim područjima moguća je i pojava tuče.

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stupnjeva Celzijusa.

Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica i Sokolac 15 stupnjeva, Ivan-sedlo i Kupres 16,
Bugojno i Goražde 17, Sarajevo i Srebrenica 18, Livno 19, Jajce i Sanski Most 20,
Banja Luka, Prijedor, Zenica i Zvornik 21, Bihać i Tuzla 22, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Neum i Trebinje 23, Mostar 24 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close