Vrijeme

Vikend - Bit će snijega

Jače padaline se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg.
Lifestyle / Flash | 23. 02. 2024. u 08:28 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjima je registrirana i slaba kiša.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje su izmjerena minus tri stupnja Celzijusa. Na Ivan Sedlu izmjereno je šest stepeni, u Livnu sedam, na Sokocu osam, u Drvaru devet, Bugojnu, Sarajevu i Zenici deset, Bihaću, Prijedoru, Širokom Brijegu i Trebinju 11, Bijeljini, Gradačcu, Mostaru i Sanskom Mostu 12, Doboju, Stocu i Tuzli 13, Banjoj Luci i Neumu 14 stupnjeva.

"Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padaline su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom. Jače padaline se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padaline su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do deset, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close