Rješavaju se tegobe

VIDEO | Uklonite bol trenutno: Zakačite štipaljku na uho i držite 60 sekundi!

Lifestyle / Flash | 06. 03. 2017. u 06:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štipaljke mogu imati daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja rublja. Ako kvačicu stavite na određeni dio uha, osjetit ćete veliko olakšanje...

Radi se o refleksologiji, a štipaljke će vam pomoći da određenu točku na uhu ne morate pritiskati prstima.

Na ušima postoji šest važnih točaka, a svaka je usmjerena prema određenom dijelu tijela.

Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato živčanim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim živčanim sustavom.

Pritiskom na određenu točku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela.

Evo kako se snaći u svemu tome:

1. Najviši dio uha ima izravnu vezu s leđa i ramena.
Pritisnite to mjesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti.

2. Ta točka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodu ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite kvačicu na točku 2 - osjetit ćete olakšanje.

3. Imate li problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu točku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će bam biti lakše.

4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu točku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos začepljen.

5. Točka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako kvačicu stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u trbuhu i poboljšati rad probave. Također, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela.

6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene..., prenosi Shareably.

Kopirati
Drag cursor here to close