Bh. rukotvorine

VIDEO: Predstavljena nova kolekcija ručno rađenih pletenina

Lifestyle / Flash | 02. 12. 2016. u 13:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika prosinačka zabava pletenja počela je danas u Sarajevu s ciljem promocije i očuvanja bh.rukotvorina, a dio pletenina izrađenih za jesen/zimu 2017. godine predstavljen je i ponuđen za kupovinu po promotivnim cijenama.

Druženje  s pletiljama i Pop-up store u hotelu "Europa" organizira nevladina organizacija “Udružene” koja djeluje na zaštiti, promociji, čuvanju digniteta pletilja, prijenosu tradicionalnih vještina na mlađe naraštaje te stvaranju povoljnih uvjeta za kreativni angažman pletilja.

Tu nevladinu organizaciju su u rujnu 2012. godine osnovale tri žene različitih zanimanja i iskustava, ali s istom ambicijom: ujediniti kreativni, humanitarni, poslovni i psihoterapeutski rad. Danas "Udružene" imaju oko 200 članica iz cijele Bosne i Hercegovine, ali u procesu proizvodnje aktivno je 150.

''Pletenje je naša tradicija, a mi tu tradiciju, znanje, pretvaramo u profesiju. Proizvodimo modne artikle za strane dizajnere, ali imamo i našu kolekciju koja će večeras biti predstavljena na kolekciji za jesen/zimu 2017. godine na modnoj reviji'', kazala je Nadira Škaljić -Mingasson, predsjednica organizacije „Udružene“.



Očekuje da posjetiteljima i ljubiteljima ručnog rada bude dobro, da se druže s pletiljama, ali mogu sebi nešto i kupiti.

„Udružene“ izrađuju visokokvalitetne odjevne predmete za modne kreatore iz Francuske, Norveške i Japana, imaju i svoj brand za dječju odjeću koji se prodaje u buticima Europe i Azije.

Izložena je kolekcija za najmlađe, džemperi, šalovi, kapice, čarapice, za odrasle također ali i za uređenje kućnog enterijera, tkani ćilimi, pleteni taburei, pletene šoljice, vazne...  

Svaki proizvod nosi ime pletilje koja ga je ručno izradila te je stoga jedinstven i prepoznatljiv.

Kopirati
Drag cursor here to close