Hip Hop

VIDEO | Predstavljamo sudionike regionalnog finala RapLike iz Srbije

Lifestyle / Flash | 15. 05. 2017. u 13:55 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzla će u subotu 20. svibnja ugostiti osam najboljih freestyle MC-ijeva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, koji će se boriti za titulu pobjednika Red Bull RapLike 2017, najvećeg regionalnog hip hop natjecanja. Pogledajte video-predstavljanja trojice mladih majstora u sklapanju improviziranih rima, koji će u regionalnom finalu predstavljati Srbiju.

Veliko regionalno finale Red Bull RapLike se približava: Soni trg u Tuzli će za koji dan biti poprište sudara osam najboljih MC-ijeva iz regije, kada će se saznati tko će od njih ponijeti krunu kralja freestylea.

U regionalnom finalu sudjeluju: Arot, Darko Richter i MC Nuha iz BiH; Krljo i Sultan iz Hrvatske; te Mali Princ Popz, Samuraj Krek i VeB iz Srbije.

Video profili donose kratka predstavljanja trojice finalista iz Srbije: Mali Princ Popz, Samuraj Krek i VeB otkrivaju svoje motive i očekivanja, jake i slabe točke, šta misle o protivnicima i štošta drugo.

VeB je pobjednik državnog finala Red Bull RapLike u Srbiji: momak britkog jezika i duhovitog uma, jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih betlera u regiji, kako u freestyle (improvizirani) tako i u pre-written betlovima (s prethodno napisanim tekstom).

Samuraj Krek je još jedan momak s velikim iskustvom i odličnim regionalnim rejtingom u obje vrste betlova. Dokaz za to je i činjenica da je dobio izravnu pozivnicu žirija za učešće u regionalnom finalu, iako je u Srbiji bio treći.

Mali Princ je svakako MC na kojeg valja obratiti pozornost. Svojim nastupom u državnom finalu Srbije zaslužio je da ga žiri odabere za osmog sudionika regionalnog finala, između svih ostalih sudionika državnih finala.

Njih trojicu će tuzlanska publika imati priliku gledati u subotu 20. svibnja kada će se, s ostalim finalistima, boriti za titulu najboljeg regionalnog freestylera. Njihove nastupe će ocjenjivati žiri u sastavu: Brano (Dubioza Kolektiv), Frenkie, Grasshopper, Toza (Rap Skillz), te Celo 385 (Azzlackz). Host je popularna Sajsi MC, a glazbenu podršku pruža DJ Soul.

No oni će, kao i ostali finalisti, u grad soli stići dan ranije kako bi se družili i zagrijali na službenom Warm Up partyju Red Bull RapLike u petak 19. svibnja: od 17.00 sati na trgu ispred cafe bara Sloboda, uz DJ Soula i roštilj; te od 20.00 sati u Slobodi uz hip hop zabavu na kojoj gostuje DJ Mrki (Beograd).

Subotnje natjecanje na Sonom trgu počinje u 17.00, a ulaz je slobodan. Za sudionike regionalnog finala, pored glavne nagrade, predviđena je i nagrada koju dodjeljuje Buzz Sneaker Station.

Kopirati
Drag cursor here to close