Uklanjanje dlačica

VIDEO | Kozmetički trend: Žene briju lice, ali ne samo zbog viška dlaka

Lifestyle / Flash | 07. 12. 2016. u 12:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene imaju dlake po licu baš kao i muškarci, no njihove se naravno manje vide.

Njihove su svjetlije, nježnije i tanje, ali ima i onih pripadnica ljepšeg spola koje imaju malo veći problem s tim te vode borbu za koju se čini da joj nema kraja. A čak posežu i za laserskim uklanjanjem dlačica lica.

No, neki stručnjaci mišljenja su kako brijanje pomlađuje kožu.

''To je jedan od razloga zašto muškarci imaju manje bora. Oni brijanjem konstantno eksfoliraju kožu, a svakim potezom britvice oni uklanjaju površinske slojeve kože s mrtvim stanicama te tako potiču kožu na regeneraciju'', kaže urednik časopisa za kozmetiku The Beauty beana, Alex Wolfer.

Također, dermatologinja Amy McMichael je 2014. godine za "Scientific American" rekla da dugoročno uklanjanje dlačica može smanjiti njihov ponovni rast. A i mnoge modne i kozmetičke blogerice se zaklinju u britvicu, a savjetuju korištenje na suhoj koži, brzim pokretim pod kutom od 45 stupnjeva, piše Slobodna Dalmacija.

Palmer preporučuje brijače na baterije, a poznata holivudska kozmetičarka Kate Somerville, rekla je za NewYork Times da koristi "Gillette Mach3" jednom tjedno.

Dakle, ukoliko i vi imate problema s dlačicama i smeta vam te vam je nelagodno imati ih po licu, pobrinite se odstraniti ih jer sudeći prema riječima stručnjaka metoda se pokazala iznimno učinkovitom pa zašto ne bi upalilo i vama.

Kopirati
Drag cursor here to close