Usavršavanje

VIDEO | Članovi SEUH-a se upoznali s načinom uporabe podvodnog skutera

Lifestyle / Flash | 06. 03. 2017. u 19:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu redovitog tehničkog opremanja i usavršavanja, ronioci Sportsko Ekološke Udruge Hercegovina (SEUH) su se upoznali sa tehničkim karakteristikama i načinom uporabe podvodnog skutera.

Naime, usavršavanje je održano krajem veljače, na bazenu FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, u studentskom kampusu u Rodoču.

Inače, kako su nam rekli iz SEUH-a radi se o podvodnom vozilu na električni pogon renomiranog proizvođača SEADOO, a koji ima autonomiju rada do 90 min., postiže maksimalnu brzinu do 7 km/h, te se može koristiti do dubine od 40m.

''Mogućnosti i prednosti uporabe podvodnog skutera su brojne. Od pomoći pri kretanju umornog ronioca, transporta unesrećenog ronioca,do omogućavanja invalidnim roniocima da se pod vodom kreću ravnopravno sa zdravim kolegama. Navedeni skuter može čak vući ronioca uz umjereno jaku vodenu struju'', rekli su za Bljesak.info iz SEUH-a.

Ovim opremanjem je, navode i Postrojba za spašavanje na vodi pod vodom SEUH-a, angažirana pri Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, te Službi civilne zaštite grada Mostara, dobila učinkovito sredstvo za obavljanje zadaća zbog kojih je i formirana.

Kopirati
Drag cursor here to close