Dječji vrtić Čapljina

VIDEO | Čapljinski mališani učili praviti kruh i peciva

Lifestyle / Flash | 27. 10. 2016. u 06:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja međunarodne manifestacije ''Dani kruha'' koja se u petak 28.10.2016. od 10:00 sati održava u Čapljini poduzeće Mlini doo, čapljinska pekarnica, otvorilo je svoja vrata za posjetitelje, ovaj put polaznike Dječjeg vrtića Čapljina.

U suradnji sa ravnateljom navedene javne ustanove Ivicom Matićem i stručnu podršku voditelja Mlini proizvodnje i glavnog tehnologa Matea Prce, osmišljen je program posjete i raspored aktivnosti.

Osnovni cilj ovog projektnog programa je upoznavanje polaznika vrtića sa osnovama pekarske tehnologije, pojednostavljena prezentacija pripreme kruha i peciva, od samog dobivanja brašna meljenjem do stvaranja tijesta i kreiranja finalnog proizvoda te konačnog pečenja. Ovakvim pristupom prezentaciji proizvodnje cilj je u najranijoj dobi približiti pekarsku industriju najmlađima i ostaviti na njih pozitivan utisak.

Primjeri dobre prakse su kontinuirane godišnje posjete Mlini pogonu polaznika dječjih vrtića iz Gabela Polja Čapljina te Majčina sela i dječjeg vrtića Sv. Mala Terezija iz Međugorja.

''Čapljinska pekarnica Mlini i ove godine nastupa na manifestaciji Dani kruha na zajedničkom štandu sa svojim partnerom Dječji vrtić Čapljina i ovim putem vas sve poziva da budete dragi gosti na njihovom štandu koji i ove godine krije mnoštvo iznenađenja i zasigurno će biti najbogatiji i najveseliji od svih, kao i do sada. NE ZABORAVITE! Kupnjom peciva na dan manifestacije od mališana izlagača izravno im pomažete jer svi prihodi idu u ulaganje i opremanje infrastrukture njihovog vrtića, učionice, škole ili kupnju informatičke opreme. Također, dio prihoda se odvaja i u humanitarne svrhe za najpotrebitije'', priopćeno je iz pekarnice Mlini.

Misija ove manifestacije je godinama ostala ista: zahvala hercegovačkoj zemlji za plodove njene, slavlje kruha i obiteljskog zajedništva, a tu je i pedagoška mjera odgoja i školovanja vrtićana i školske djece koji izravnim sudjelovanjem u ovakvoj manifestaciji pohađaju ‘’najbolju životnu školu’’.

Vizija manifestacije je: predanim radom, trudom i zalaganjem, zajedničkom organizacijom, volontiranjem i promicanjem podignuti manifestaciju Dani kruha Čapljina na višu razinu, otvorenu za sve posjetitelje i s vremenom je brendirati kao još jednu turističku ponudu Općine Čapljina gdje će se slaviti Hercegovina i njeni plodovi.

I ove godine, kao i svih prethodnih godina, očekuje se velika posjećenost čapljinaca i njihovih gostiju koji će to jutro provesti na čapljinskom glavnom trgu sa mališanima, polaznicima dječjih vrtića, učenicima osnovne škole i srednje škole Čapljina. Kako je bilo iz godine u godinu na Danima kruha pogledajte u galeriji i na sljedećem video prilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close